Mor Dayanışma'dan 'Geçinemiyoruz' eylemi

Mor Dayanışma'dan 'Geçinemiyoruz' eylemi
Adana'da "Geçinemiyoruz" diyen Mor Dayanışma üyesi kadınlar, hayat pahalılığından en fazla kadınların etkilendiğini vurguladı.

Adana'da "Geçinemiyoruz" diyen Mor Dayanışma üyesi kadınlar, İnönü Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Pelin Çiçek, pandemi ile birlikte yoksulluğun daha da derinleştiğini vurgulayarak, "Türkiye tarihinin en derin ekonomik krizini yaşarken; açlığın, yoksulluğun, zamların, ölümlerin asıl sebebinin virüs değil patriarkal kapitalist sistemin kendisi olduğunu çok iyi biliyoruz. Ekonomik kriz olanca hızıyla derinleşirken, en ağır biçimde yoksullaşanlar yine kadınlar" dedi 

"Markete, pazara gittiğinde, evine her fatura geldiğinde, kira günü geldiğinde; inandığı şey iktidarın bu yalanları değil yalın ve sert gerçekler oluyor" diyen Çiçek, geçinemediklerini söyledi. Çiçek, "İsyanımız; kadın cinayetlerinin, taciz, tecavüz ve şiddetin son bulduğu eşitlikçi bir düzen inşa edene dek sürecek!Patriarkal kapitalist sömürü düzenine karşı yaşasın sosyalist feminist mücadelemiz" şeklinde konuştu. 

Öne Çıkanlar