Morales: Darbe olmasaydı lityumun fiyatını biz belirleyecektik

Morales: Darbe olmasaydı lityumun fiyatını biz belirleyecektik
İstifa ettikten sonra Meksika’ya sığınan Bolivya eski Cumhurbaşkanı Evo Morales, Bolivya'da yaşanan darbe için ABD’yi suçladı.

Konuşmasında istifasıyla sonuçlanan süreci "darbe" olarak nitelendiren Morales, darbenin arkasında ise "ülkenin zengin lityum kaynaklarına göz diken" ABD’nin olduğunu iddia etti.

"SANAYİLEŞMİŞ ÜLKELER REKABET İSTEMİYOR"

Bolivya’nın, ABD'den ziyade Rusya ve Çin ile lityum konusunda anlaşma yapmasını Washington'ın "affetmediğini" belirten Morales, "Biz 10 milyon nüfuslu küçük bir ülke olarak, lityumu sanayileştirmeye başladık. Yakında lityumun fiyatını belirleyecektik. Bu yüzden lityuma karşı bir darbe olduğuna kesinlikle inanıyorum" şeklinde konuştu.

Biz 10 milyon nüfuslu küçük bir ülke olarak, lityumu sanayileştirmeye başladık. Yakında lityumun fiyatını belirleyecektik. Bu yüzden lityuma karşı bir darbe olduğuna kesinlikle inanıyorum

Bolivya, dünyadaki lityum rezervinin yüzde 60’ına sahip.

Geleceğin enerjisi olarak değerlendirilen Lityum, dizüstü bilgisayarlar ve elektrikli otomobiller gibi yüksek teknoloji ekipmanlarında kullanılan pillerin önemli bileşenlerinden biri olduğu için talebin de küresel olarak büyümesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar