MSB, deniz mayınlarının imha görüntülerini paylaştı

MSB, deniz mayınlarının imha görüntülerini paylaştı
MSB, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası İstanbul Boğazı girişinde ve Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesi açıklarında tespit edilen deniz mayınların imha görüntülerini paylaştı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Karadeniz’de tespit edilen mayınların imha görüntülerini, "Mayın Filosu Komutanlığı’mız ve Deniz Kuvvetleri’mizin seçkin birliği SAS timlerimiz, sahip olduğu imkân ve kabiliyetlerle denizlerimizde oluşabilecek mayın tehdidine karşı her türlü tedbiri alarak görev yapıyor. Mayınlar, tespit ve teşhis sonrası büyük bir titizlikle imha ediliyor" notuyla sosyal medya hesabında paylaştı.

MSB, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası İstanbul Boğazı girişinde ve Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesi açıklarında tespit edilen deniz mayınların ardından, mayınların tespit ve imha görüntülerini bugün sosyal medya hesabında paylaştı. MSB, paylaşımına, "Mayın Filosu Komutanlığı’mız ve Deniz Kuvvetleri’mizin seçkin birliği SAS timlerimiz, sahip olduğu imkân ve kabiliyetlerle denizlerimizde oluşabilecek mayın tehdidine karşı her türlü tedbiri alarak görev yapıyor. Mayınlar, tespit ve teşhis sonrası büyük bir titizlikle imha ediliyor" notunu düştü.

Paylaşılan videoda, görevli personel, mayın arama ve imha faaliyetlerini, "SAS komandoları mavi vatanın her noktasında karşılaşabilecek deniz mayınlarını etkisiz hale getirebilecek hazırlık seviyesindedir. SAS komandoları, tespit edilen deniz mayınına deniz ya da hava vasıtaları ile intikal ettirilip belirlenen yöntem ile deniz mayını bulunduğu noktada imha edilir" diyerek anlattı. (ANKA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar