MSB: İğneada açıklarında mayın tespit edildi

MSB: İğneada açıklarında mayın tespit edildi
Milli Savunma Bakanlığı'nca, Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında tespit edilen mayının emniyete alınarak, etkisiz hale getirilmesi için müdahaleye başlandığı açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kırklareli İğneada'da yeni bir mayın tespit edildiğini duyurdu. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bu sabah saatlerinde Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edilmesi üzerine olay mevkine bölgede bulunan Sualtı Savunma Timleri (SAS) süratle intikal ettirilmiştir. Bahse konu mayın SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hale getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır" denildi.

'MAYINLARI BURAYA GETİREN TUNA NEHRİ'NİN AKINTI YÖNÜ'

Doç. Dr. Cihat Yaycı, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada mayınlarla ilgili şunları söylemişti:

"Bu mayınlar 30 kilogramlık mayınlar ve Allah korusun bir yakıt tankerine çarpması durumunda gerçekten İstanbul için çok büyük bir felakete neden olur. İstanbul Boğazı'nda, 1979 yılında yakıt tankeri Independenta patlamıştı ve zelzele gibi şehir sallanmıştı. Türkiye'nin, Uluslararası Adalet Divanı'na başvurulması gerekir. Bu mayınlar 20 günde akıntıyla Boğaz'a geldi. 120 kiloluk olan mayınlar daha geç gelecek. Mayınları buraya getiren ise Tuna Nehri'nin akıntı yönü."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar