'Müfredattan adını silip Anıtkabir'e koştu'

'Müfredattan adını silip Anıtkabir'e koştu'
Geleneksel olarak milli bayramlarda hastalanan ya da programlara katılamayan Erdoğan'ın 10 Kasım'da Anıtkabir'i ziyareti eleştirildi.

HABER MERKEZİ- CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, lise müfredatında T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Tarih gibi derslerin hedef alındığını söyledi. Atatürkçülük konularının programdan nasıl çıkarıldığının, etkisizleştirildiğinin, oransal olarak nasıl azaltıldığının 'en güzel örneği' olara  Hayat Bilgisi 1-3 programlarını gösterdi. 

Cumhuriyet'in haberine göre, Özkan'ın yeni müfredata ilişkin olarak hazırladığı raporda yer alan bazı maddeler şöyle:

- Yeni müfredatta T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Tarih gibi dersler hedef alındı.Bu derslerin Atatürkçülük ve Atatürkçü düşünce sistemi ile bağlantısı kesildi.

- TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi müstakil bir ders olmaktan çıkarıldı ve milli mücadele, Atatürk ve Atatürk ilkeleri zaman ve kapsam olarak daraltıldı.

- Türk Dili ve Edebiyatı programında, öncekilerin aksine, Atatürk’e devrimlerine ve toplumun harcı olan laikliğe yer verilmedi.

- Hayat Bilgisi 1-3 programında daha önce neredeyse her sınıf için en az 5 ünite olan Atatürkçülük konuları, her sınıfta birer ünite olacak şekilde azaltıldı. 

Özkan'ın müfredat eleştirileri toplumun farklı kesimlerinin de uzun zamandır yaptığı eleştirilerle paralellik gösterdi. 

SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİ YAĞMURU

Eğitim sisteminin dinselleştirilmesi, laiklik üzerinden ele alınarak, "Müfredattan laikliğin ve Atatürk'ün ismini çıkartıp, Anıtkabir'e koştular" şeklinde sosyal medya kullanıcıları tarafından yoğun eleştiri topladı. 

Öne Çıkanlar