Muhalefet partilerinden parlamenter sisteme dönüş toplantısı

Muhalefet partilerinden parlamenter sisteme dönüş toplantısı
6 muhalefet partisi parlamenter sisteme dönüş için ortak metin oluşturma amacıyla İstanbul’da bir araya geldi. Toplantının Kılıçdaroğlu'nun isteğiyle gerçekleştirildiği aktarıldı.

Seçimlere hazırlanan muhalefet partileri daha önce Ankara bir toplantı yapmışlardı.

Altı siyasi partinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ve İstanbul'da yapılan ikinci toplantıya ise Millet İttifakı'nı temsilen CHP’den Muharrem Erkek, İYİ Parti’den Profesör Bahadır Erdem, Saadet Partisi’nden genel başkan yardımcısı avukat Bülent Kaya ve Demokrat Parti’den genel başkan yardımcısı Bülent Şahinalp katıldı.

DEVA Partisi'nden hukukçu Mustafa Yeneroğlu, Gelecek Partisi’nden de Ayhan Sefer Üstün paritlerini temsilen toplantıda yer aldı.

Halk TV’den Suat Toktaş'ın aktardığına göre, toplantıların düzenlenmesini CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu istedi.

'AMAÇ BİR İTTİFAK ARAYIŞI DEĞİL, ORTAK METİN'

Diğer partilere bu isteğin iletilmesinin ardından her partinin genel başkanının görevlendirmesiyle dün akşam ikinci toplantı yapıldı. Toplantıların bundan sonra da devam edeceği ifade edildi.

Toplantılar hakkında bilgi veren katılımcılar, "Ortak bir metin oluşturulduktan sonra belki de genel başkanlar ortak bir açıklama ile bunu kamuoyu ile paylaşacak. O açıklamanın nasıl yapılacağı henüz net değil. Ama amaç, ortak metin oluşturmak" dedi.

DEVA ve Gelecek Partili isimler ise bu toplantıların amacının bir ittifak arayışı olmadığının altını çizerek, "Amaç; temel meselelerde ortaklaşılan noktaları tespit etmek, çözümler üretmek" ifadesini kullandılar.

Öne Çıkanlar