Muharrem İnce: Bin günde memleket hareketini 4 Eylül'de başlatıyoruz

Muharrem İnce: Bin günde memleket hareketini 4 Eylül'de başlatıyoruz
CHP'nin 2018 Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yeni parti kuracağı iddialarıyla gündeme gelen CHP'li Muharrem İnce düzenlediği basın toplantısında yol haritasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 4 Eylül'de "Bin günde memleket hareketi"ni başlatacağını duyuran İnce, CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi.

İnce, ikinci büyük açıklamasını Cumhuriyet Bayramı öncesinde yapacağını duyurdu. 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarda da bulunan İnce, "Bana yakın isimleri aday yapmıyorlar. Örgütlere para göndermiyorlar. Kazanmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.

'SEÇİM GECESİ BANA BİLGİ VERMEDİLER'

İnce, tartışmalı seçim gecesine ilişkin şunları kaydetti:

"Geldik seçim gecesine. Ne yapıyorsunuz? diyorum. Bana bilgi vermiyorlar. Nasıl çıkacağım milletin karşısına ben? Bilmiyorum ki. Sabah oldu, aldınız mı tutanakları diyorum, aldık, tamam o zaman teşekkür ederim. YSK'ya yazı yazdım, CHP kaç sandıkta gözlemci barındırmadı?

13 bin sandıkta gözlemcisi yokmuş. 4 milyon oyu sokağa bıraktılar. Erdoğan 1 milyon 300 bin oy az alsaydı, seçim ikinci tura kalacaktı." Bana neredeydin diye soranlardan özür diliyorum. Krizi o yorgunlukla kötü yönetmiş olabilirim.

Ama unutmayın ki bana veri vermediler, veremediler. Çünkü yoktu. 4 milyon oy sahipsiz bırakıldı. Seçim değerlendirme toplantısına çağrılmıyorum. Kortizonlu iğneleri yemiş hastalanmış kimseye çaktırmadan mitinglerini yapmış. Kampanya geçmiş, seçimi tartışıyor parti kendi arasında beni davet etmiyorlar."

'BİZE KÜRT VARANDAŞLARIMIZ KAZANDIRDI AMA SEÇİMDEN SONRA TEŞEKKÜR EDİLMEDİ'

Seçimlerde Kürt yurttaşların oylarıyla kazanıldığını fakat kendilerine teşekkür edilmediğini ifade eden İnce, "Bize Kürt vatandaşlarımız kazandırdı. Ama seçimden sonra CHP Kürt vatandaşlarımıza yürekten bir teşekkür edemedi. Ben yüreğimi açarak teşekkür ediyorum Kürt vatandaşlarımıza. Bu başarıyı küçümsemiyorum ama elimize taş basıyoruz, bu Erdoğan'ı cezalandırmak istiyoruz onun için size oy veriyoruz diyen Kürleri yok sayamazsın" ifadelerini kullandı.

SARAY'A GİDEN CHP'Lİ TARTIŞMASI

İnce, Saray'a giden CHP'li tartışmalarına ilişkin de, "Bir CHP'li Saray'a gitmiş. Yapmayın etmeyin, Genel Başkanı arıyorum parti yara alacak yan yana gelelim, yok... İki gazetecinin ikisine de dava açtım Genel Merkez açamadı. Acaba genel başkan yardımcılarından biri mi gitti Saray'a?" açıklamasında bulundu.

İnce'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

- Türkiye tarihinin en zor dönemlerinden birini, yaşıyor. 18 yıllık iktidar, Türkiye'nin sorunlarını çözmediği gibi yeni sorunları da maalesef eklemiştir.

- Mühürsüz oy pusulaları ile kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ülkenin sorunlarını daha da derinleştirmiştir. Yargı bağımsızlığı kalmadığı gibi mülk çökmüştür.

- Yargı iktidarın sopası haline gelmiş, yargısız infazlar yerini yargı yoluyla infazlara bırakmıştır.

- Devlette kurum ve kurallar çökmüş, tek adamın buyruklarını uygulayan bir mekanizma ortaya çıkmıştır.

- TÜİK, Merkez Bankası gibi kurumların bağımsızlıkları yok edilmiş, bu kurumların kamuoyunda inandırıcılığı kalmamıştır.

- Bugün başlattığımız hareketin adı "Bin günde memleket hareketi"dir. Memleket hareketini 4 Eylül'de Sivas'ta başlatıyoruz.

- Genel başkanımızın Cumhurbaşkanı olma iddiası yok. CHP, bu haliyle iktidara yürüyemez.- İzmir'de bir genç bana küfür etmiş.Gözlerinden öpüyorum. Ama her bahar parti değiştirip elinde Maraş'ın kanı bulunanlara dikkat et.

- Yandaş medyaya gelince. Bana olan yakınlığımız gözlerimi yaşartıyor. Ne kadar çok beni seviyormuşsunuz da ben anlayamamışım! Ama memleket hareketi gerçekleri haykırmaya başladığında ekranlarınızı bana kapatacağınızı biliyorum ama merak etmeyin memleket hareketi medyayı da özgürleştirecektir."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar