'Muharrem İnce CHP Genel Merkezine çağrılacak'

'Muharrem İnce CHP Genel Merkezine çağrılacak'
CHP kaynakları, tartışmanın durulmasından sonra İnce'nin Genel Merkez’e çağrılarak dinleneceğini ve gerekirse iddialarını araştırmak üzere bir komisyon kurulabileceğini dile getirdi.

CHP’nin eski cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, parti yönetiminde ‘çete bulunduğu iddiası’ genel merkezde büyük tepki yarattığı öğrenildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun davetini beklemeden basın toplantısı düzenleyen İnce’nin bu iddasının parti yönetimi tarafından olayların soğumasından sonra dinleneceği belirtildi.

Muharrem İnce'nin parti yönetimine dönük eleştirilerin bir bölümünü, yaptıkları sekiz dakikalık konuşma sırasında Kılıçdaroğlu'na aktardığı öğrenildi. Bu görüşmede Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye, bu eleştirileri ve iddialarını daha sonra dinleyeceğini söylediği, ancak İnce'nin bu daveti beklemeden basın toplantısı yapmasının partide gerilimi yarattığı kaydedildi.

‘İNCE CHP GENEL MERKEZİNE ÇAĞRILACAK, GEREKİRSE KOMİSYON KURULACAK’

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk, CHP kaynaklarının, tartışmanın durulmasından sonra İnce'nin Genel Merkez’e çağrılarak dinleneceğini ve gerekirse iddialarını araştırmak üzere bir komisyon kurulabileceğini yazdı.

Kılıçdaroğlu,"İnce'nin parti yönetimine dönük bazı kişilerin çeteleştiği yolundaki iddiasını nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna, "CHP içinde çete bulunduğunu söylemek gaflettir, bühtandır (kara çalmadır)" yanıtını vermişti.

NE OLMUŞTU?

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Muharrem İnce ile görüştüğünü ve kaynağının Talat Atilla olduğunu açıklamasının ardından Atilla’dan açıklama geldi. Muharrem İnce ‘Doğruysa kendimi Taksim’de yakarım’ ifadeleriyle iddiayı net bir şekilde yalanlamasının ardından Talat Atilla da kendisine söz konusu iddiayı verenin CHP’li bir isim olduğunu açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından İnce, kendisine ve partisine yönelik "kumpas" olarak nitelendirdiği iddianın CHP içerisindeki bir çete tarafından gündeme getirildiğini söylemişti. İnce’nin bu açıklaması ise CHP’de infiale yol açmıştı.

İddianın taraflarından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise CHP’li kimseyle partinin başına geçmesi için bir görüşme gerçekleştirmediğini belirterek "Çünkü bizim için Kılıçdaroğlu’ndan daha ideal bir genel başkan olamaz" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu ise bu sözlere "Sen kim oluyorsun da CHP’yi diline doluyorsun? Her yerde konuşacağına çık karşımda konuş" ifadelerini kullanmıştı.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar