Muharrem İnce’den Çelebi'ye: Erdoğan'ı tercih etmek katiline aşık olmaktır

Muharrem İnce’den Çelebi'ye: Erdoğan'ı tercih etmek katiline aşık olmaktır
AKP’ye katılacağı iddiaları gündemdeki yerini koruyan Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’ye ilişkin konuşan Muharrem İnce 'Erdoğan'ı tercih ediyorsa, bu katiline aşık olmaktır' dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, AKP’ye katılacağı iddia edilen eski partili Mehmet Ali Çelebi’ye ilişkin açıklamalarda bulundu. "Cumhur İttifakı, Millet İttifakı'ndan daha net ve daha fazla güven vermektedir" paylaşımından sonra AKP’ye katılacağı iddiaları gündemdeki yerini koruyan Çelebi, bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini açıklarken, İnce, Çelebi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Memleket Partisi lideri İnce, "Onu alıp milletvekili yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nu, duruşma salonunda kendisini canla başla savunan Muharrem İnce'yi tercih etmiyor, ‘Ergenekon'un savcısıyım' diyen Erdoğan'ı tercih ediyorsa diyecek bir şey yok. Bu katiline aşık olmaktır" yorumunda bulundu.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan İnce, Çelebi’nin Memleket Partisi’nden ‘anlamsız’ gerekçelerle ayrıldığını savunarak şunları söyledi:

"Çelebi'nin de yargılandığı Ergenekon davasında, bir tarafta ‘Ben bu davanın savcısıyım' diyen Recep Tayyip Erdoğan var. Onu alıp milletvekili yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nu, duruşma salonunda kendisini canla başla savunan Muharrem İnce'yi tercih etmiyor, ‘Ergenekon'un savcısıyım' diyen Erdoğan'ı tercih ediyorsa diyecek bir şey yok.

Bu katiline aşık olmaktır. Yani yapılacak bir şey yok. Bugün geriye dönülse, Silivri mahkemelerinde kendisini yine savunur muyum? Evet, yine savunurum.  Onun için yaptığıma pişman değilim. Benim yaptığım bir demokrasi mücadelesi, ilkeli, omurgalı duruştur. Ben bu şekilde bakıyorum. Bizimle olduğu dönemde, anlamsız gerekçelerle ayrıldı. Suçun bizde olmadığı ortada. Yolu açık olsun. Ne diyeyim, ‘FETÖ'cü hâkim ve savcıların bulunduğu mahkemede yaşadıklarını unuttuysa, yaptığına da en hafif tabirle ‘Akıl tutulması' diyorum."

‘HATA YAPTIM, KENDİME KIZIYORUM’

‘Yol arkadaşlığına’ ilişkin hatalar yaptığı öz eleştirisini de yapan İnce, "Evet hata yaptım. Bunun için kimseye kızmıyorum; kendime kızıyorum. Bir söz vardır, ‘Önce yol arkadaşlığı, sonra yol' diye. Bazı yanlış kişilerle yola çıkmışım. İkincisi de erken seçim olur diye seçime girme hakkı elde edebilmek için acele etmişim. Şimdi onu düzeltmeye uğraşıyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan gazeteci ve eski CHP'li milletvekili Barış Yarkadaş, dün katıldığı bir televizyon programında önce CHP, sonra da Memleket Partisi'nden istifa eden ve AKP'ye katılacağı iddia edilen Mehmet Ali Çelebi ile ilgili "Çelebi, 15 Ağustos'ta AKP'ye katılacak. Bu akşam AKP MYK'da sunumu yapıldı" iddiasında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar