Muharrem Sarıkaya, tokat attığı gazeteciye 50 bin lira tazminat ödeyecek

Muharrem Sarıkaya, tokat attığı gazeteciye 50 bin lira tazminat ödeyecek
Muharrem Sarıkaya, tokat attığı İHA muhabiri Ahmet Demir ile uzlaştı. Sarıkaya, en üst sınırdan 50 bin liralık tazminatı ödemeyi kabul etti.

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen tokat skandalında yeni gelişmeler yaşandı. Bir yayın sırasında ses kontrolu yapan İHA muhabiri Ahmet Demir'e tokat atan Muharrem Sarıkaya yaşannanların ardından Habertürk'teki yazılarına ara vermişti. Sarıkaya, 14 Şubat günü Habertürk'te tekrar yazmaya başladığını ‘İkinci şans’ başlıklı yazısında duyurdu. 

Sarıkaya yazısını, Vicdanen ve etik açıdan, kusurlu bir davranışın sahibi olarak yapılması gerekenleri yaptım. Belirli bir süre de yazılarıma ara verdim…" diyerek, "İkinci şansın üçüncüsü olmadığını da biliyorum. Bu bilinçle tekrar merhaba diyorum…" sözleriyle noktaladı.

Sarıkaya'nın görevine yeniden başlamasının ardından, İHA muhabiri Ahmet Demir ile uzlaşma yoluna gittiği duyurulmuştu.

Medya Radar'ın özel haberine göre; Muhabir Ahmet Demir ile İhlas Holding, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak Sarıkaya’nın attığı tokada karşılık olarak maddi ve manevi tazminat davası açtı. Ancak dava açılmadan önce uzlaşmacı iki tarafı bir araya getirdi.

Gazeteci Sarıkaya, en üst sınırdan 50 bin liralık tazminatı ödemeyi kabul etti. Sarıkaya’nın tazminatı ödemeyi kabullenmesinin ardından dava, açılmadan sonuçlanmış oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar