Muhittin Böcek: Yangın şehre indi; ne olur buraya uçak, helikopter gönderin

Muhittin Böcek: Yangın şehre indi; ne olur buraya uçak, helikopter gönderin
Gündoğmuş'ta yangının şehre indiğini söyleyen Böcek, yardım çağrısında bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Böcek'in panik yarattığını belirterek 'Yangının şehre inmesi de doğal' dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhattin Böcek, sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile yardım çağrısında bulundu. 

Yagının sürdüğü Gündoğmuş ilçesinden seslenen Böcek, "Gündoğmuş'ta yangın şehre indi. Uçaklara, helikopterlere ihtiyaç var. Büyükşehir Belediyesi olarak, ilgili kurum ve kuruluşlarımızla karadan müdahale ediyoruz. Otobüslerimizle tahliye gerçekleştiriyoruz. Canlarımız yanıyor. Artık birlikte bu yangını söndürelim" paylaşımını yaptı. 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: YANGININ ŞEHRE İNMESİ DOĞAL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise yangınların şehirlere inmesini 'doğal' olarak nitelerken; Muhittin Böcek'in insanları paniğe sevk ettiğini öne sürdü. 

Çavuşoğlu, "Tabii büyükşehir belediye başkanının ilgi göstermesi normal. 'Hiç uçak yok, helikopter yok, insanlar yanıyor' diyerek panik yaratması doğru değil. Yangının şehre inmesi de doğal. Yangını söndürmeye çalışırken insanları nasıl tahliye edeceğimizi konuştuk. Muhittin Bey'e hiç yakışmadı. Beni hiç aramadı. Kendisine de sitem ettim. Türkiye'yi panikletmesi doğru olmadı. Dürüst bir cümle olmadı maalesef. Yakıştıramadığımı kendisine de söyledim" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu ayrıca, "Buraya helikopter göndermiyorlar diyorlar ama 7 tane helikopter burada çalışma yapıyor" dedi. 

Öne Çıkanlar