Muhtarlardan sonra iş insanlarına operasyon iddiası

Muhtarlardan sonra iş insanlarına operasyon iddiası
Yeni Şafak gazetesinin iddiasına göre iş insanlarına yönelik yapılacak olan operasyonun hazırlıkları son aşamada

AKP'ye yakın Yeni Şafak gazetesi, muhtarların görevden alınmasının ardından iş insanlarına yönelik bir operasyon yapılacağını öne sürdü. İddiaya göre "büyük operasyon yakın zamanda gerçekleşebilir." Yandaş gazetede Şahin Şen imzasıyla yayınlanan haberde şu ifadelere yer verildi:

"Örgütün, şehir yapılanması KCK’yı harekete geçirmek için kullandığı muhtarlara görevden el çektirildi. Kırsalda köy koruculuğu yapan ve PKK ile bağlantısı tespit edilen güvenlik korucularının da görevine son verilmesiyle örgüt zor durumda bırakıldı. Çalışmalarını sürdüren İçişleri Bakanlığı bu defa örgüte finansman sağlayan iş adamlarını hedefine koydu. MİT ve Emniyet İstihbarattan PKK’ya para aktaran iş adamları ve şirketler hakkında rapor istedi. Yapılan çalışmalar sonucu, çoğunluğu batı illerinde olmak üzere yüzlerce iş adamının örgütü finanse ettiği tespit edildi. 

"YURT DIŞINA ÇIKACAK OLAN MERCEK ALTINDA"

Operasyon için hazırlıklarını tamamlayan İçişleri bakanlığının yurt dışına çıkma ihtimali olan iş adamlarını yakın takibe aldığı ve pasaportlarına tehdit koydurduğu öne sürüldü. Operasyon hazırlıklarının son aşamasına gelen bakanlığın büyük bir operasyona imza atması bekleniyor. İstihbarat raporlarına yansıyan bilgilerde, uluslararası çapta ticaret yapan bazı firmaların yurt dışı bağlantılarını örgüt elemanları üzerinden kurduğu da yansıdı. Örgütün yasadışı yollarla elde etiği parayı da özellikle Almanya, Belçika, Avusturya ve İsviçre’deki bankalara aktardığı belirlendi." ( HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar