Müjdat Gezen: Unutmasınlar onların 25 milyon oyu varsa bizim 50 milyon seyircimiz var

Müjdat Gezen: Unutmasınlar onların 25 milyon oyu varsa bizim 50 milyon seyircimiz var
Tiyatro oyuncusu Müjdat Gezen Artı TV'de katıldığı Kültür Servisi programında açıklamalarda bulundu.

ARTI GERÇEK-Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla hakkında 4 yıl 8 ay hapis istenen Müjdat Gezen, "Unutmasınlar onların 25 milyon oyu varsa bizim 50 milyon seyircimiz var" dedi. 

Bir televizyon programındaki sözleri gerekçe gösterilerek "Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret" suçlamasıyla yargılanan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında mütalaasını açıklayan savcı, iki sanatçı için 4'er yıl 8'er aya kadar hapis cezası istemişti. Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Müjdat Gezen Artı TV'de yayınlanan Aslı Uluşahin ile Kültür Servisi programına konuk oldu. 

'ADALETİN İŞLEMEDİĞİ SİSTEM İÇERİSİNDE NE OLACAĞINI ÖNCEDEN KESTİRMEK KOLAY DEĞİL'

Programda çeşitli açıklamalar yapan ve dava sürecine dair değerlendirmelerde bulunan Gezen, "Bu memlekette ne olacağı belli olmaz. Çünkü adaletin işlemediği sistem içerisinde ne olacağını önceden kestirmek kolay değil" dedi.

'BU TOPRAKLARDA DOĞDUK BU TOPRAKLARDA ÖLECEĞİZ'

Gezen, Metin Akpınar ile birlikte 60 yıldır insanları mutlu etmeye çalıştıklarını ifade ettiği konuşmasına şöyle devam etti: "Ben kendi tiyatromdaki kendi kurumlarımdaki kişilere söylediğim şu; bu konuda sakın heyecanlı davranmayın, su akar mecrasını bulur, her şey günün birinde yoluna girer. Her mahkemenin arkasında adalet mülkün temelidir yazar. Eğer bir devletin ayakta durması gerekiyorsa adalete gereken saygının gösterilmesi zorunludur. Bu işler ite kaka yürümez, geri teper. Unutmasınlar onların 25 milyon oyu varsa bizim 50 milyon seyircimiz var. Metin ve ben 60 yıldır bu insanlara güzel şeyler verip, mutlu etmeye çalıştık. Özel uçaklarımız, özel helikopterlerimiz, yurtdışına kaçma imkanımız falan yok. Bu toprakda doğduk burada öleceğiz."


Öne Çıkanlar