Müjde Ar, platform başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu, iki aydır adım atılmadı

Müjde Ar, platform başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu, iki aydır adım atılmadı
Sanatçı Müjde Ar, Sezen Aksu ve Aksu’ya destek verenler için 'dillerini keseceğiz' diyen 15 Temmuz Platformu Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu, iki aydır adım atılmadı

T24’ün haberine göre sanatçı Müjde Ar, yıllar önce seslendirdiği bir şarkıda geçen ifadeler nedeniyle hedef alınan Sezen Aksu ve Aksu’ya kendisi dahil bu süreçte destek verenler için, "dillerini keseceğiz, kafalarına sıkacağız, inlerinde hepsini ezeceğiz" diyen 15 Temmuz Şehitleri Platformu Başkanı Erol Bulut hakkında, "tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlarını işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Müjde Ar’ın avukatları tarafından savcılığa sunulan 1 Şubat tarihli suç duyurusunun üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen henüz bir işlem yapılmadı.

DİLEKÇE 1 ŞUBAT’TA VERİLDİ

T24'te yer alan habere göre sanatçı Müjde Ar’ın avukatları İlhan Cihaner ve Mustafa Ateş’in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdikleri 1 Şubat 2022 tarihli dilekçede yer alan görüşlerin bir kısmı şöyle::

"Müvekkil Müjde Ar, uzun yıllardır sanat ve kültür dünyası içerisinde yer alan, kültürel, sanatsal, toplumsal ve siyasal sorunlara duyarlı, ülkemizin tanınan ve önde gelen sanatçılarından birisidir. Müvekkil katıldığı bir televizyon programında, ülkemizin bir diğer önde gelen sanatçılardan birisi olan Sezen Aksu'nun seslendirdiği bir parçada yer alan sözler nedeniyle sanatçı Sezen Aksu'yu hedef alan en üst düzey siyasi baskı ve tehdit ile aynı siyasal ve toplumsal çevreden yükselen hakaret ve tehdit içerikli saldırılar karşısında, sanatın çok hızlı bir biçimde gündelik siyasi çekişmelerin ve kutuplaşmanın tarafı yapılmamasını, sanatçının sahip olduğu ifade özgürlüğünün çok daha geniş yorumlanması gerektiğini, sanatı ve sanatçıyı koruyan ve ifade özgürlüğünü güvence altına alan Anayasal ve uluslararası sözleşme normlarını hatırlatarak, Sezen Aksu'nun ve sanat dünyasının yanında olduğunu bildirdiği bir destek açıklamasında bulunmuştur.

‘ORGANİZE TEPKİLER’

Sezen Aksu'ya yönelen siyasi baskının bir sonucu olarak aynı siyasi çevrelerle ilişkili toplumsal kesimlerden organize bir biçimde tepkiler yükselmiştir. Bu tepkilerin bir parçası olarak Sezen Aksu hakkında şikayet dilekçeleri verilerek cezalandırılması talep edilmiştir. Sezen Aksu'yu şikayet edenler arasında "15 Temmuz Gazileri Platformu" başkanı Erol Bulut da yer almıştır."

‘BULUT’UN AÇIKLAMASI SUÇ’

Dilekçede, Bulut’un 22 Ocak 2022 tarihinde yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandığı anımsatıldı:

"...Onlara laf söyleyenlerin dillerini keseceğimizi buradan ilan ediyoruz. İçişleri Bakanımızın da dediği gibi, beyinlerine sıkacağız, kafalarına. İnlerinde hepsini ezeceğiz. Dağda, PKK’yı Kandil’de nasıl eziyorsak, onları savunanlara da bunu bir kez daha söylüyoruz. Bugünden sonra dinimize, imanımıza, mukaddesatımıza dil uzatanlar bilsinler ki biz eski Türk milleti değiliz. Dev uyandı. Bu Türkiye de eski Türkiye değil. Herkes aklını başına alsın..."

Dilekçede, basın açıklamasında, Aksu ve destek verenler için, "dillerini keseceğiz" ve "beyinlerine sıkacağız, kafalarına" diyen Bulut’un açıkça Türk Ceza Kanunu’nun 106. maddesinde yer alan "tehdit" suçunu işlediği, bu sözlerin belirli bir toplumsal kesimi hedef aldığından ayrıca TCK’nin 216. maddesinde düzenlenen, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu oluşturduğu vurgulandı.

İKİ AYDIR İŞLEM YOK

Dilekçe 1 Şubat tarihli olmasına rağmen henüz savcılığın herhangi bir işlem yapmadığı ve Bulut hakkında iddianame hazırlamadığı öğrenildi

Öne Çıkanlar