Uğur Mumcu'nun arşivini silen TRT'den tarihi hata

Uğur Mumcu'nun arşivini silen TRT'den tarihi hata
TRT Arşiv, Güldla Mumcu yerine Nilüfer Kışlalı'nın görüntülerini paylaştı.

Katledilişinin 28. yılında Uğur Mumcu arşivini silen TRT, yayınladığı videoda Nilüfer Kışlalı'yı Güldal Mumcu olarak olarak tanıttı.

TRT, 24 Ocak 1993'te bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu'nun konuşmalarının yer aldığı videoları arşivinden kaldırdı. 

Uğur Mumcu için bir anma videosu hazırlayan TRT, videoda Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu yerine 21 Ekim 1999’da yine bir bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın eşi Nilüfer Kışlalı’nın bir konuşmasını koydu. Kışlalı için "Güldal Mumcu-Uğur Mumcu’nun eşi" yazıldı.

Aynı videoda Kışlalı'nın "Sadece yakaladıklarını söylediler, bombacının da itiraf ettiğini" ifadelerini kullandığı görüldü. Mumcu'nun aracına bombayı yerleştiren fail Oğuz Demir ise 28 yıldır 'kayıp' ve aranıyor.

Tepki çen videoyu silen TRT, daha sonra yeni bir paylaşım yaptı.

NE OLMUŞTU?

Uğur Mumcu’nun katledilişinin 28. yıldönümünde, TRT’nin, Mumcu’nun katıldığı programları arşivinden kaldırdığı ortaya çıkmıştı. Mumcu’nun oğlu Özgür Mumcu, sosyal medya hesabından TRT’yi etiketleyerek, "Bir cevap bekliyoruz" paylaşımında bulundu. TRT ise Mumcu’ya, "Ülkemiz gazetecilik tarihinin önemli bir ismi olan Uğur Mumcu’nun arşivinin kaldırılması söz konusu değildir. Bu görüntüler tüm TRT arşivleri gibi tek bir adrese TRT İZLE’ye taşınmaktadır. Uğur Mumcu arşivi en kısa sürede TRT İZLE’den Türkiye’nin ulaşımına açılacaktır" yanıtını vermişti.     
     

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar