Münih Film Festivali de iptal edildi

Münih Film Festivali de iptal edildi
5 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan, Münih Film Festivali’nin koronavirüsü nedeniyle iptal edildi.

Almanya’da Berlin Film Festivali’nden sonraki en büyük film festivali olan bu yıl 25 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan, Münih Film Festivali’nin koronavirüsü nedeniyle iptal edildi.

Koronavirüsten dolayı ribeca ve Toronto gibi büyük film festivalleri dijital platformda seyirciyle buluşacaklarını duyururken, Cannes ve Venedik Film Festivalleri de beklenenden ileri bir tarihte festivallerin gerçekleşeceğini açıklamıştı.

Münih Film Festival yönetimi etkinliği kısaltma, davetli sayısını kısıtlama, online platformlara geçme veya sonbahara erteleme gibi sayısız olasılığı değerlendirdiklerini belirtirken, dünyanın dört bir yanından film yapımcılarının birbirleriyle buluştuğu ve şu anda Münih izleyicisine bağlı bir festival planlamaya devam etmenin mümkün olmadığı sonucuna vardıklarını açıkladı.

Festival yönetimi, festival çalışanları ve misafirlerinin güvenliğini en önemli öncelik olduğu için bu kararı aldıklarını ifade etti.

Öne Çıkanlar