Munzur Festivali yasaklarla başlayacak: Valilik Grup Yorum konserine izin vermedi

Munzur Festivali yasaklarla başlayacak: Valilik Grup Yorum konserine izin vermedi
Dersim’de Perşembe günü başlayacak olan 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nde Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi konserleri yasaklandı. Festival kapsamındaki yürüyüşe de izin verilmedi.

Remzi BUDANCİR


+GERÇEK-Dersim Belediyesi tarafından düzenlenen, Munzur Kültür ve Doğa Festivali 21-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Perşembe günü başlayacak ve 4 gün sürecek olan Munzur Festivali hazırlıkları sürerken, Valilik festival ile ilgili bir dizi yasak kararı aldı. 

STADYUM VE YURTLAR

Dersim’de düzenlenecek olan 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında 20- 21-22-23-24 Temmuz tarihlerinde konserler verilecek, bir dizi etkinlikler gerçekleşecekti. Konserlerin düzenleneceği stadyum için "Bakım ve onarım" var gerekçesi ile kullanılmasına izin vermeyen valilik, yurtlar için de benzer bir gerekçe sıraladı. "Yurtlarda bakım ve tadilat var" diyerek kullanılmasını engelledi. 

İKİ GRUBUN KONSERLERİ YASAKLANDI

Valiliğin festival ile ilgili yasak kararı bununla sınırlı değil. Festival’de sahne alması planlanan grupların konserlerini de yasakladı. Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi konserlerini yasaklayan valilik, gerekçe olarak "Toplantı, gösteri ve yürüyüş kanuna aykırı" maddesini sundu. 

YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMEDİ

Valiliğin bir başka yasak kararı festival kapsamanda gerçekleşmesi planlanan "Yoksulluğa, yozlaşmaya, asimilasyona, doğa katliamlarına karşı" yürüyüş ile ilgili. Program kapsamında kent merkezinde bulunan Sanat Sokağından Seyit Rıza Meydanına kadar yürüyüş yapılacaktı. Valilik yürüyüş yapılmasını da yasakladı. Bu yasaklarla festival ile ilgili birçok kısıtlılık kararı alınmış oldu. 

Valiliğin yasak kararının ardından Dersim Belediyesi ve Festival Tertip Komitesi bu gün toplanma kararı aldı.  Yapılacak toplantının ardından alınan yasak kararı ile ilgili açıklama yapılacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar