Munzur Kitap Günleri’nde üç kitaba el konuldu

Munzur Kitap Günleri’nde üç kitaba el konuldu
Munzur Kitap Günleri fuarında üç kitaba polis tarafından el konularak Dersim’de satışı durduruldu.

Yayıncılar Kooperatifi'nin (YAYKOOP) Dersim'de ilk kez düzenlediği Munzur Kitap Günleri'nde, 2017 yılında getirilen toplatma kararına dayanılarak, Tekin Yayınevi’ne ait "Bir Başka Kandil Kırk Yıl Önce… Kırk Yıl Sonra" ve Dipnot Yayınları’na ait "İsyandan İnşaya Kürdistan Özgürlük Hareketi" isimli kitaplara ve Umut Yayımcılık tarafından basılan, İbrahim Kaypakkaya’nın yazılarından oluşan "Bütün Yazıları" kitabına el konuldu.

Kararın yayınevlerine tebliğ edilmediğini belirten YAYKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Elif Akkaya ise, nöbetçi savcılığa ifade vermeye çağrıldı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Dipnot Yayınevi, "Kitabevleri raflarında serbestçe satılan ‘İsyandan İnşaya Kürdistan Özgürlük Hareketi’ adlı kitabımızla ilgili 2017 yılına ait bir toplatma kararı dayanak gösterilmiştir. Gelgelelim, bu toplatma kararı yayınevimize hiç tebliğ edilmemiştir" ifadelerini kullandı.

'YENİ KİTAPLAR YAYINLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Dipnot Yayınevi'nin "Yasaklar karşısında eleştiriyi ve özgürlüğü savunmaya, kitapla direnmeye devam edeceğiz!" başlıklı açıklamasında "Geleceğini kitap yasakları üzerine bina etmeyecek kadar ışığa sahip olan bir toplum olduğumuzda duyduğumuz güvenle yayın faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz bu zifiri karanlıkta ihtiyaç duyduğumuz şey durmadan, yılmadan, korkmadan düşünmek, yazmak, üretmek, yan yana durmaktır. Dipnot Yayınları olarak bu bilinçle yasaklar karşısında eleştiriyi, barışı, özgürlüğü, demokrasiyi ve düşünce özgürlüğünü esas alan yeni kitaplar yayımlamaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar