Murat Yetkin: AK Parti ekonomik kriz değil İmamoğlu konuşulsun istiyor

Murat Yetkin: AK Parti ekonomik kriz değil İmamoğlu konuşulsun istiyor
Murat Yetkin, AKP'nin kar yağışını fırsat bularak CHP'li belediye başkanlarını yıpratma kampanyası başlattığını söyledi.

Gazeteci Murat Yetkin, AKP'nin ülkedeki ekonomik kriz yerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu konuşmasını istediğini yazdı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara'nın CHP'ye geçmesini halen kabullenemediğini belirtti.

Yetkin Report'ta "Havaalanı ve Ankara-İstanbul yolunu İmamoğlu kapatmadı" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:

Erdoğan’ın İstanbul ve İmamoğlu sorunu

AK Parti ekonomik kriz değil İmamoğlu konuşulsun istiyor. Geçenlerde Cumhurbaşkanı ve ardından İçişleri Bakanı tarafından ortaya atılan İBB’de çalışan PKK bağlantılı personel iddiaları şimdilik tutmamış görünüyor; İçişleri teftiş kurulunun raporu bekleniyor. AK Parti şimdi de kar yağışını da fırsat olarak kullanıp CHP’li Belediye Başkanını yıpratma kampanyası başlatmış durumda.

Bunun siyasette yeri var mı? Evet var. Rakibiniz açık verirse yüklenirsiniz. Ama İçişlerinden Adalete oradan hazineye dek bütün devlet güç ve imkânlarını siyasi rakiplerinizi alt etmek üzere seferber etmenizin adil siyaset ve siyaset etiğinde yeri yok.

Erdoğan 2019’de İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehir belediye başkanlıklarının AK Partiden CHP’ye geçmesini hala kabullenmiş değil; özellikle de İstanbul’un. Dahası, kendisine karşı Cumhurbaşkanlığı seçiminde rakip çıkma potansiyeli bulunan isimlerden ikisinin de CHP’li belediye başkanı olması; İstanbul’da İmamoğlu ve Ankara’da Mansur Yavaş.

Oysa şu anda halkın kahir çoğunluğu için birinci mesele ne Anayasa değişikliği ne cumhurbaşkanlığı adaylığı ama geçim sıkıntısı, ekonomi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar