Murat Yetkin: Erdoğan, Emirates Palace otelinde İsrail heyetiyle görüştü

Murat Yetkin: Erdoğan, Emirates Palace otelinde İsrail heyetiyle görüştü
Murat Yetkin, Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti ve İsrail ile Türkiye ilişkilerine dair yazdı.

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Emirates Palace otelinde İsrail heyetiyle görüştüğümü ileri sürdü.

Yetkin'in "İsrail Cumhurbaşkanının gelişi Erdoğan BAE’de iken duyuruldu" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:

Ziyaretin hemen öncesindeki MİT operasyonu

İsrail’le ilgili gelişmelerde Erdoğan’ın kaldığı Emirates Palace otelinde İsrail heyetinin de görülmüş olmasının payı olabilir, diplomatik kulisteki iddialara göre.
Ankara’da 11 Şubat’ta yapılan açıklamalara göre MİT ve Emniyet ekipleri, İran istihbaratı VAJA’ya bağlı bir casusluk şebekesini Yair Galler isimli İsrail ve Türkiye çifte vatandaşlığı taşıyan iş adamına yönelik suikast hazırlığı içindeyken yakalamıştı. Açıklamalara göre boşa çıkarılan suikast girişimi hem İsrail ajanları tarafından 28 Kasım 2020’de öldürülen İran nükleer programının başındaki Muhsin Fahirzade’nin intikamını almak için planlanmıştı. Operasyon Erdoğan’ın BAE ziyareti öncesinde duyruldu. İstanbul’da yayınlanan Şalom gazetesi Erdoğan’ın BAE’deki temaslarının başladığı 14 Şubat’ta MİT ve MOSSAD ilişkilerinin güçlenmesi sayesinde son iki yılda Türkiye’deki İsraillilere yönelik 12 saldırının önlenebildiğini yazdı. 

BAE ve İsrail’le gelişen ilişkilerin Türkiye’nin Filistin’le ilişkilerinde de gelişmeye yol açması muhtemel. Türk heyetinin Herzog’un Türkiye gezisi öncesinde Filistin’de Abbas yönetimini ziyarete gitmesi önemli. Erdoğan son 15 yıldır Filistin’de ağırlığını Müslüman Kardeşler çizgisindeki Hamas ile ilişkilere vermişti.

Öne Çıkanlar