MÜSİAD'dan hükümetin TL'ye tarihi değer kaybettiren faiz politikasına destek

MÜSİAD'dan hükümetin TL'ye tarihi değer kaybettiren faiz politikasına destek
TÜSİAD'ın 'Denenmekte olan ekonomi programıyla amaçlanan sonuçlara erişilemeyeceği netleşmiştir' eleştirisinde bulunduğu hükümetin ekonomi politikasına MÜSİAD'dan tam destek geldi.

TÜSİAD, AKP hükümetinin faiz ve çarpık ekonomi politikaları sonucu Türk lirasında yaşanan tarihi değer kaybı sonrası hükümete ‘evrensel iktisat kurallarına dönülmesi’ çağrısı yaparken, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nden (MÜSİAD) ise iktidara destek geldi. Doların 17’ye euronun 20’ye dayandığı ekonomi politikasını destekleyen MÜSİAD, "Son dönemde makroekonomik temellere dayanmayan suni bir güvensizlik ortamı oluşturulmaya çalışılmaktadır" açıklamasıyla hükümeti savundu. Yaşanan krizin 'aldı' olduğu iddia edildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Denenmekte olan ekonomi programıyla amaçlanan sonuçlara erişilemeyeceği netleşmiştir" açıklaması yaparak risklere dikkat çeken TÜSİAD'ı "Ey TÜSİAD ve yavruları size sesleniyorum. Sizin tek göreviniz var, yatırım, istihdam ve büyüme. Kalkıp da hükümete saldırmanın yollarını aramayın bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi de cibilliyetinizi de iyi biliyoruz. Sizin derdiniz başka. Siz acaba bu hükümeti nasıl çökertiriz de sömüreceğimiz bir hükümeti nasıl iş başına getiririz diye düşünüyorsunuz" sözleriyle hedef aldı.

YAŞANAN KRİZE ‘ALGI’ DEDİLER

Erdoğan’ın TÜSİAD’ı hedef gösteren açıklamalarının ardından MÜSİAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, suni bir güvensizlik ortamı yaratıldığı iddia edilerek "Bilindiği üzere, modern ekonomiler en az maddi sermaye kadar sosyal sermayeye de ihtiyaç duymaktadır. Sosyal sermayenin başlıca kaynağı ise güven faktörüdür. Üzülerek görmekteyiz ki; son dönemde, makroekonomik temellere dayanmayan, sun’i bir güvensizlik ortamı oluşturulmaya çalışılmaktadır" denildi. MÜSİAD olarak kendilerinin, reel ekonomik göstergelerle değil algılarla yön verilen her türlü ekonomik iklimin karşısında oldukları savunulan açıklamanın devamında şöyle denildi:

MÜSİAD’DAN DOLARI 17, EUROYU 19 LİRAYA ÇIKARAN FAİZ POLİTİKASINA TAM DESTEK

"Zira yılın ilk 3 çeyreğinde yüzde 11,7 büyüyen, son 12 aylık ihracatı 220 milyar doları aşan, son 3 aydır cari fazla veren Türkiye ekonomisi; yalnızca döviz kuruna indirgenerek değerlendirilemez. Türkiye ekonomisi, gerek iç gerekse dış kaynaklı bütün algı manipülasyonlarına karşı, geçmişte olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Son 20 yıldır serbest piyasa koşullarından ödün vermeden yıllık ortalama yüzde 5,3 büyümeyi başaran ekonomimizin, bu süreci de atlatacağına olan inancımız tamdır. Bu bağlamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde uygulamaya konulan, üretim, yatırım, ihracat ve istihdam odaklı kazanımlarımızı katbekat artıracağına inandığımız düşük faiz odaklı politikamızın destekçisi olduğumuzu yeniden ifade ediyoruz."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar