Musk’tan 'Servetinin küçük bir kısmı açlığı çözebilir' diyen BM yöneticisine tepki

Musk’tan 'Servetinin küçük bir kısmı açlığı çözebilir' diyen BM yöneticisine tepki
Musk, servetinin küçük bir kısmıyla dünyadaki açlığın çözülebileceği iddiasıyla ilgili kanıt istedi, kanıt gelmesi halinde hisselerini satıp gerekli parayı ödeyebileceğini söyledi.

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Tesla ve SpaceX Kurucusu ve CEO'su Elon Musk, servetinin sadece küçük bir bölümüyle dünyadaki açlığın çözülebileceği iddiasına tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde bir BM Dünya Gıda Programı Direktörü David Beasley, "Musk’ın servetinin yüzde 2'si dünyadaki açlığı çözer" açıklamasında bulunmuştu.

Beasley, bu çağrıyı tekrarlayarak, en zenginler listesinin tepesindeki iki kişi olan Elon Musk ve Jeff Bezos’tan özel olarak harekete geçme çağrısında bulundu. Beasley, sadece 6 milyar doların 42 milyon insanın ölmesini engelleyebileceğini söyledi.

Musk, konu ile ilgili Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "6 milyar doların dünyadaki açlığı nasıl çözeceğini tam olarak bu twite açıklayabilirse, Tesla hissesini hemen şimdi satacağım ve yapacağım. Ancak açık kaynak muhasebesi olmalı, böylece halk paranın nasıl harcandığını tam olarak görebilmeli" dedi.

BİR GÜNDE 9,3 MİLYAR DOLAR KAZANDI

Musk’ın şirketinin değeri, geçtiğimiz hafta gelen yüklü bir Tesla siparişinin ardından 1 trilyon doları aşmıştı.

Bloomberg milyarderler endeksine göre, 6 milyar dolarlık miktar Musk’ın şu anki 311 milyar dolarlık net değerinin sadece küçük bir kısmı. Endekse göre Musk’ın net serveti sadece 29 Ekim’de 9,3 milyar dolara yakın artış gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar