Müslüm 'Baba' vizyonda

Müslüm 'Baba' vizyonda
Bir ses, bir dönem ve 1980 darbesinin ardından değişen Türkiye'nin alt kültürünün tüm izlerini ününün arka planında bulabileceğimiz Müslüm 'Baba' filmi seyircisiyle buluşuyor.

Sinema salonlarında bu hafta 4'ü yerli 9 film vizyona girdi. Bu hafta 'Müslüm', 'Çirkin Kral Efsanesi', 'Müze', 'Cadılar Bayramı' ve +18 sınırlaması getirilen Ferzan Özpetek'in filmi 'Napoli'nin Sırrı' öne çıkan filmler.

CADILAR BAYRAMI

Yeni film, 1978 yılındaki katliamı gerçekleştiren ve akıl hastanesine tıkılan Michael Myers’in bir grup hasta ile birlikte firar etmesini ve ezeli düşmanı Laurie Strode’nin peşine düşmesini konu ediniyor. Tabi yolu üzerindeki birkaç kişiyi de mıhlamadan geçmiyor sevgili Michael. İlk filmin yönetmeni John Carpenter yapımcılığı üstlendi bu kez. Laurie Strode rolünde yine Jamie Lee Curtis var. Ezeli düşman Michael Myers rolünde ise Nick Castle. Michael’in gözetim altında olduğu hastanenin baş hekimi rolünde Haluk Bilginer. Carpenter imzalı, 80’li yılların nice Türk filminde de kullanılan o efsane müzik. Yeni filmin yönetmen koltuğu David Gordon Green’e emanet edilmiş.

MÜSLÜM

Yazar Hakan Günday ve Gürhan Özçiftçi’nin senaryosunu kaleme aldığı filmin yönetmen koltuğunu "Ayla" filminin de yönetmeni olan Can Ulkay ile Ketche paylaştı. Ve elbette Müslüm Gürses'in sesi ve biyografisi: Adana’da başlayan, ölümle, kazayla, aşkla İstanbul’a taşınan bir yaşam hikayesi. Timuçin Esen rol için çok çalıştı. Zerrin Tekindor, Ayça Bingöl, Erkan Kolçak Köstendil, Erkan Can gibi kalabalık bir oyuncu kadrosunun yer aldığı filmde Müslüm’ün çocukluğunu Şahin Kendirci canlandırdı.


MÜZE

Berlin Film Festivali’nden en iyi senaryo ödülü alan Alonso Ruizpalacios’un merakla beklenen filmi "Müze", 25 Aralık 1985’te Meksika Antropoloji Müzesi’ne giren ve ülkenin en değerli hazinelerini alıp götüren hırsızları ve olayı, hırsızların gözünden anlatıyor. Meksika’nın en kötü şöhretli, 30’lu yaşlarındaki iki veterinerlik fakültesi öğrencisine Gael Garcia Bernall ve Leonardo Ortizgris hayat veriyor.


NAPOLİ'NİN SIRRI

Ferzan Özpetek artık masal tadında, kalabalık sofralarda, herkesin birbirine tutkuyla bağlandığı hikayelerden çok, kusurlarımızın, korkularımızın, yalnızlığımızın tadının peşinde. İtalya’da gişe başarısı elde eden filmde bir cinayet çevresinde gelişen gerilimli bir aşk hikâyesi anlatılıyor. Giovanna Mezzogiorno ve Alessandro Borghi başrolde.


ÇİRKİN KRAL EFSANESİ

Dünya prömiyerini Yılmaz Güney’in 33. ölüm yıl dönümünde Toronto Film Festivali’nde gerçekleştiren, Hüseyin Tabak’ın 7 yılda hazırladığı Çirkin Kral'ın Efsanesi, dünyanın en güzel adamlarından birinin hayatını anlatıyor. Tarık Akan ve Tuncel Kurtiz’le yapılan röportajlar, Yılmaz Güney’in anacığı, pek sevgili eski eşi Nebahat Çehre ve daha birçok dostunun cümleleri yer alıyor belgeselde. "Ne para ne şöhret, bunların hiçbiri halka hizmet etmek kadar şerefli, onurlu değildir" belgeseli izlerken akılarda kalacak sözü oluyor.


ACEMİ HIRSIZ

Servet değerinde bir kolyeyi çalmaya çalışan bir grup acemi hırsızın başından geçen olayların konu edildiği "Acemi Hırsız" filminin oyuncu kadrosunda Kerem Hezer, Coşkun Göğen, Hüseyin Elmapınar, Ayşegül Kaygusuz, Nihat Demirel gibi isimler yer alıyor.


BEBEK GELİYORUM DEMEZ

Başrollerini Başak Parlak ve Ali İl'in üstlendiği, Hakan Cigaoğlu’nun yönettiği "Bebek Geliyorum Demez", hayallerinin peşinden giden genç bir kadının hamile olduğunu öğrenmesinin akabinde değişen hayatını anlatıyor.


RAFADAN TAYFA DEHLİZ MACERASI

İsmail Fidan'ın yönetmenliğini yaptığı haftanın animasyon filmi "Rafadan Tayfa Dehliz Macerası", yıkım tehlikesindeki mahallelerini kurtarmak için mücadeleye girişen Rafadan Tayfa ekibinin maceralarını anlatıyor.


KÖTÜLÜK İÇİNDE

Scott Jeffrey'in yönettiği; Becca Hirani, Lucy Chappell, Tiffany-Ellen Robinson ve Thomas Mailand'ın oynadığı Kötülük İçinde adlı film; huzurlu bir ortamda dinlenmek için şehir dışında konaklayan Aesha'nın kapısına bir rahibenin gelmesiyle gelişen olaylar etrafında dönüyor.

 

Öne Çıkanlar