Mustafa Balbay: Konuşulanlar o ki külliyenin üstü Saray altı hastane!

Mustafa Balbay: Konuşulanlar o ki külliyenin üstü Saray altı hastane!
Mustafa Balbay, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlığı hakkında kulislerde konuşulan iddiaları yazdı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sağlığına ilişkin iddiaları köşesine taşıdı.

Balbay yazısında, "Ankara’da kapalı kapılar ardında konuşulanların başında Erdoğan’ın sağlığı geliyor. Doğrusu bu kulis dedikodu yıllardır var. Kabaca 10 yıldır, "Erdoğan’ın altı ay sonrası belli değil" cümlesi kuruluyor. Demek ki 20 kez "altı ay" geçmiş!" ifadelerini kullandı.

Mustafa Balbay'ın "Erdoğan’ın sağlığı!" başlıklı yazısının bazı bölümleri şöyle:

"Demokratik kuralları, gelenekleri yerleşmiş bütün ülkelerde devleti yönetenlerin sağlığı, toplumu, dolayısıyla medyayı ilgilendirir.

Örneğin ABD’de devlet başkanları her yıl sağlık durumlarını resmen bildirmek durumundalar.

Türkiye’de bu ciddi bir tartışma konusu.

1999 seçimleri sürecinde dönemin başbakanı Bülent Ecevit’in sağlığında ciddi bir bozulmanın olduğu dikkat çekiyordu. Gazeteciler hastalığıyla ilgili net bilgiye ulaşmadığı için dile getirmekte zorlanıyordu. Cumhuriyet yazarı Cüneyt Arcayürek, seçim kampanyası sürecindeki yazısında, durumu anımsatıp nedenini sordu. O gün Fikret Bila, Sedat Ergin, Murat Yetkin, Bilal Çetin, gazetelerin Ankara temsilcileri, Ecevit’le Antalya mitingine gidecektik. Sabah Esenboğa

Havalimanı’nda hışımla yanımıza gelen Ecevit, bana döndü, dedi ki:

‘Sayın Balbay, bir dahaki geziye doktor Cüneyt Arcayürek de gelsin!’ Yanıt beklemeden uçağa geçti. Antalya mitinginde bir bölümü sağlığına ayırdı. Kürsüden şöyle seslendi:

‘Benim sağlığımdan söz edenler bin yıl yaşasın…’

Dönemin İzmir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın şöyle dediğini anımsıyorum: ‘Ecevit’in sağlıklı görünmesi o kadar önemli ki nezle olsa beş puan kaybederiz…’

"Bugüne gelirsek...

Konu, dış basının da ayrıca gündeminde. Foreign Policy (FP) köşe yazarı Steven Cook, konuyu ayrıntılı ve senaryolu şekilde kaleme aldı. Cook, şöyle yazıyor:
‘Anıtkabir’de yürümekte zorlandığı ve ayaklarını sürüdüğü görülüyor…’

Doktor Cook, Erdoğan’ı pek çok videoda zorlanarak yürürken gördüğünü yazıyor. Ardından senaryolara geçiriyor:

- AKP içinde Hulusi Akar, Hakan Fidan, Süleyman Soylu seçenek olarak konuşuluyor… Akşener, Yavaş, İmamoğlu da seçimi kazanabilir…"

"İş bu aşamaya geldi mi konuşulanların önünü almak zordur. Dünyanın öteki ülkelerinden örnekler bir yana bizim ülkemizde de böyledir. Konuşanlar o ki külliyenin üstü Saray altı hastane!"

Öne Çıkanlar