Mustafa Sağlamer, Celal Güzelses'in yaşamını kitaplaştırdı: Celal

Mustafa Sağlamer, Celal Güzelses'in yaşamını kitaplaştırdı: Celal
'Artı Hafta Sonu' programının sunucusu ve Artı Gerçek yazarı Mustafa Sağlamer'in 'biyografik roman' türündeki kitabı 'Celal' çıktı.

ARTI TV'de yayınlanan "Artı Hafta Sonu" programının sunucusu ve Artı Gerçek yazarı Mustafa Sağlamer'in "biyografik roman" türündeki kitabı "Celal" raflarda yerini aldı. 

Kitap, sadece "Şark Bülbülü" Diyarbakırlı Celal Güzelses'in yaşamından kesitleri yansıtmakla kalmıyor aynı zamanda, çağının önemli iç ve dış olaylarına da mercek tutuyor. Başbakan Refik Saydam'ın, nedeni bilinemeyen otel odasındaki ölümünü; 6-7 Eylül olaylarının içyüzünü; "Üç Fidan"ın idamı öncesi parlamentoda yaşananları; Başbakan Menderes'in İngiltere'de düşen uçaktan kurtuluş anlarını ve kaptan pilotun, yolculuk öncesi eşine neden tabanca verdiğini de farklı bakış açısıyla okuyucuya aktarıyor. 

Kitap, "Biyografik roman" özelliğinin dışına da taşıyor. Eski çağlardan başlayıp günümüze uzanan öyküde tarih de var, coğrafya da. Anı da var, deneme de. Hele bir tıbbi gerçek var ki, okuyanlar, "Acaba böyle bir fikir,  dünyada hiçbir yazarın aklına daha önce neden gelmedi" dedirtiyor. Kitabın satış fiyatı ise 20 lira. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar