Mustafa Sarıgül ittifaklara katılacak mı?

Mustafa Sarıgül ittifaklara katılacak mı?
'İnşallah ilk turda adayımıza gereken desteği verirler.'

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, hiçbir siyasi gruğla ittifak yapılmasını TDP için doğru bulmadığını belirterek Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin ise bunun yetkili kurulların karar vereceğini ileri sürdü.

Sözcü'den Saygı Öztürk, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ile yaptığı söyleyişi aynen şöyle:

'İTTİFAKI DOĞRU BULMUYORUZ'

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'e, hangi ittifaka yakın olduğunu da soruyorum. Sarıgül'ün cevabı şöyle: "İlk turda biz hiçbir siyasi partiyle, hiçbir grupla ittifak yapılmasını TDP olarak doğru bulmuyoruz. Değişim Partisi'ne verilen her oy kıymetli ve değerlidir. O oylarda tarlalar, fabrikalar var. Emeklilerimiz, engellilerimiz, gençlerimiz var. Fındık, çay, pamuk var. Böylesine alın teri ve emek harcanan TDP oylarının ilk turda bir havuza atılmasını asla doğru bulmam. Birinci turda her siyasi parti kendi adayını göğsünü gere gere çıkarmalıdır. İkinci turda zaten iki aday kaldığında seçmen kararını vermekte en doğrusunu yapar. İkinci turda tekrar partimiz kurulları oturup konuşup kararlarını verecektir. TDP kişi ve şahısların kararlarıyla hareket edecek parti değildir."

CUMHURBAŞKANI ADAYI

Sarıgül'e, partisinin Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını soruyorum. Buna yetkili kurulların karar vereceğini belirtiyor ve şöyle devam ediyor:

'HER KESİMDEN OY'

"Birinci turda adayımızın çok güçlü olacağına inanıyorum. Partimizin görüş ve düşüncelerini milletimizle buluşturup, inşallah ilk turda adayımıza gereken desteği verirler. Fransa'da Makron birinci turda seçimi aldı. İtalya'da Beş Yıldız Hareketi ilk seçimde iktidar oldu. TDP'nin görüş ve düşüncelerini, ilkelerini bütün Türkiye ile buluşturduğumuzda inanıyorum ki yurttaşlarımız TDP'nin adayına gereken ilgiyi gösterecek. Toplumun her kesiminden oy alacağız. Farklı partilere oy verenler çoktan bize gelmeye başladılar bile. Biz Türkiye Değişim Partisi olarak bir bölgenin, yörenin sadece bir kültürün partisi değiliz. Toplumun her kesimini kucaklayan, demokratik bir kitle partisiyiz."

Öne Çıkanlar