Müzisyen Güvenç Dağüstün Selman Öğüt'e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı

Müzisyen Güvenç Dağüstün Selman Öğüt'e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı
Güvenç Dağüstün, Anadolu Adliyesi'ne götürüldüğü bilgisini verdi.

Müzisyen ve yazar Güvenç Dağüstün, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Selman Öğüt'e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Güvenç Dağüstün, Twitter'dan yaptığı açıklamayla gözaltına alındığını duyurdu. Dağüstün, gözaltına alınmasını "Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alındım. Konu: Hakaret Kime? Henüz bilmiyoruz… Anadolu Adliyesi’ne götürüleceğim. Bakalım anlayacağız" diyerek duyurdu.

Dağüstün, "Telaşlanacak bir durum yok. Sabiha Gökçen Havalimanı Karakolu’nda bekliyorum. Araç gelip adliyeye götürecek. Konuyu o zaman anlayacağız. Bir an önce ifade verip akşamki Gümüşlük konserime yetişeceğimi umuyorum" dedi.

GEERKÇE: SELMAN ÖĞÜT'E HAKARET

Anadolu Adliyesi'nde ifade veren Dağüstün, AKP'ye yakınlığı ile bilinen Selman Öğüt'e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı bilgisini verdi. Dört saat gözaltında tutulan Dağüstün, polise verdiği ifadesini de sosyal medya hesabından paylaştı.

Dağüstün, paylaşımının 'espri' olduğunu belirterek, şu ifadeyi verdi:

Suçlandığım tweeti attığımı kabul ediyorum. Herhangi bir hakaret kastım yoktur. Kişi sıklıkla televizyon programlarında görüş ifade eden kamuya mal olmuş bir kişidir. Alıntıladığım tweetinde akademisyen sıfatına hiç yakışmayacak şekilde SMA'lı çocuklar için yapılan bir kampanyaya destek veren farklı siyasi partilerden liderleri teröre destek veriyormuş gibi göstermeye çalışmıştır. İnsanların aklıyla alay eden bu tweete karşılık yine kamuya mal olmuş bir videodan hemen herkesin bildiği bir alıntı söz ile cevap verdim. Bu bir espridir. Hatta devamındaki tweete de bu videoyu ekleyerek duruma açıklık getirdim. Ben 25 yıllık bir sanatçı 15 yıllık bir gazeteci yazar olarak düşüncelerimi hakaret etmeden ifade edebilecek yetkinlikteyim.

Ancak şunu ifade etmeliyim: Bu memleket rengini kaybetti, ışığını kaybetti. Buna sebep olanların bir eli yağda bir eli baldayken biz bu kadar derdin tasanın içinde halen muhalif görüşlerimizi bile espri ile anlatmaya çalışıyoruz.

'ESPRİMİ AÇIKLAMAK ZORUNDA KALDIĞIM İÇİN SİZDEN ÖZÜR DİLİYORUM'

Ama espri anlayışları Misvak Mecmuası seviyesinde olanların bunu anlamalarını tabii ki beklemiyoruz. Esprimi açıklamak zorunda kaldığım için de sizlerden özür diliyorum. Ayrıca; Az çok tanımam bir sanatçı olduğuma inanıyorum ve en azından isteyen herkesin bana ulaşabildiğini biliyorum. Bu açıdan taşındığım evime yapılan tebligat dışında bana bir telefon edilmemesi, bir mesaj atılmaması bugün burada olmama sebeptir.

Bu anlamsız yakalama kararının infazı nedeniyle belki de 1 yıl sonraki ilk konserimi kaçıracağım. Ben 1 yıldır konser vermeyi bekliyorum ama espri anlayışı olmayan bir vatandaşın hakaret suçlamasıyla bugün uçağa binecekken alındım 4 saattir gözaltındayım.

Suçsuzum. Öncelikle serbest bırakılmamı dava sonunda da beraatimi talep ediyorum."

Öne Çıkanlar