'Bu operasyonu kim adına çektiniz' diyenler ne diyecek? Ağbal'ın kadrosu TCMB'den Hazine'ye geçti

'Bu operasyonu kim adına çektiniz' diyenler ne diyecek? Ağbal'ın kadrosu TCMB'den Hazine'ye geçti
Ağbal'ın müşavirliğe atanmasıyla kadrosu TCMB'den Hazine ve Maliye Bakanlığı'na alındı. Ağbal'ın yeni görevi Yeni Şafak'ın, 'Bu operasyonu kim adına çektiniz' manşetini hatırlattı.

ARTI GERÇEK - Mart ayında Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alınan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski Başkanı Naci Ağbal'ın kadrosu TCMB'den Hazine ve Maliye Bakanlığı'na geçti.

Ağbal, Twitter hesabında da profilini 'Hazine ve Maliye Bakanlığı - Bakanlık Müşaviri' olarak değiştirdi.

Bloomberg HT'ye konuşan konuyla ilgili bilgi sahibi olan kaynaklar, mevzuat gereği kararnameyle görevden alınan kamu görevlilerinin atama süresi boyunca, çıkarıldıkları kurumdan maaş almaya devam ettiklerini belirtti.

Mart ayındaki görevden alma sonrasında TCMB'den maaş almaya devam eden Ağbal, böylelikle yeni atama yapıldığı için artık özlük haklarını Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan edinecek.

Öte yandan, Yeni Şafak gazetesi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK), Naci Ağbal'ın başkanlığı döneminde mart ayında yüzde 17 olan politika faizini 200 baz puan artırarak yüzde 19'a çıkartması kararını "Bu operasyonu kim adına çektiniz" başlığıyla manşetine taşımıştı.

Yeni Şafak gazetesinin haberinde, "Dünya, ekonomideki faiz etkisini azaltmaya çalışırken Türkiye’de Merkez Bankası, 83 milyonun sesine kulak tıkayarak faizi yüzde 17’den yüzde 19’a çıkardı. Piyasa beklentisinin bile üzerinde yapılan 200 baz puanlık müdahale, ekonomik gerekçelerle izah edilemeyen bir faiz artışı oldu. Merkez Bankası’nın Türkiye’nin büyümesini frenleyecek bu operasyonu kim veya kimler adına ve hangi amaçla çektiği merak ediliyor" ifadeleri yer almıştı.

Ağbal'ın müşavirlik görevine atanması ve kadrosunun TCMB'den Hazine ve Maliye Bakanlığı'na geçişiye birlikte daha önce tepki çeken manşetler atan yandaş medyanın tavrının ne olacağı merak konusu.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu da, bu konuyu gündeme taşıyarak, "Naci Ağbal, Hazine ve Maliye Bakanlığı müşaviri oldu. Acaba "bu operasyonu kimin adına çektiniz" diyenler bu duruma ne diyecek merak ediyorum. Dolar hakkındaki görüşümü merak ediyorsanız: Naci Ağbal Merkez Bankası başkanlığı görevine iade edilmediği veya faizler yüzde 20'nin üzerine çıkmadığı sürece düşüşler alım fırsatı olmaya devam edecek. Hedef 10,41" değerlendirmesi yaptı.

Şatıroğlu, "Dolar/TL nasıl Şahap Kavcıoğlu'nun yaptıklarıyla hızla yükseliyorsa Naci Ağbal'ın hiçbir etkisi olmayan müşavirlik haberi dahi kuru az da olsa aşağı çekiyor. Ama yanlışta inat devam ettiği için düşüşler alım fırsatı demeye devam ediyorum. 9,46 desteğinin çalıştığı görünüyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar