Naci Görür'den haritalı uyarı: Burası yavaş yavaş yükseliyor

Naci Görür'den haritalı uyarı: Burası yavaş yavaş yükseliyor
Dün Van'da meydana gelen peş peşe sarsıntıların ardından Prof. Dr. Naci Görür, harita paylaşarak uyarılarda bulundu. Görür, 'Burası yavaş yavaş yükseliyor' dedi.

Van'ın Tuşba ilçesinde dün 3 dakika arayla 3.4 ve 3.5 arasında deprem meydana geldi. Depremde can ve mal kaybı yaşanmazken, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dikkat çeken uyarılarda bulundu. Sosyal medyadan harita paylaşan Görür, deprem hareketliliğini gösterdi.

Van'ın tarihinde depremlerin olduğunu vurgulayan Görür, "Burası yavaş yavaş yükseliyor" dedi. Naci Görür paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, dünden beri Van Gölünün doğusu hareketli. Arısu-Tuşba/Van, Çitören-Tuşba/Van, Mollakasım/ Van yörelerinde 2,0-3,5 aralığında depremler oluyor. Bu depremler gölün doğusundaki bindirme fayları ile ilgili. Burası yavaş yavaş yükseliyor. Biliyorsunuz Van ilimiz deprem kenti. Tarihsel dönemlerde çok sayıda şiddeti VI-IX arasında değişen deprem var. Aletsel dönemde bu bölgede 1976 7,3 Çaldıran ve 2011 7,2 Van Depremi var. Şu anda olan depremler yerleri itibariyle daha büyük depremleri tetikleyebilir diye beni pek endişelendirmiyor."

Öne Çıkanlar