NASA'dan 360 Derecelik Mars Panoraması

NASA'dan 360 Derecelik Mars Panoraması
NASA, Mars'a yumuşak iniş yapan Perseverance isimli keşif aracından gelen 142 adet fotoğrafı birleştirerek, Mars'ın 360 derecelik panoramasını oluşturdu.

NASA, geçtiğimiz hafta itibarıyla tarihin en önemli uzay misyonlarından bir tanesinde kritik bir adım attı. Kurumun aylar önce uzaya fırlattığı Perseverance isimli keşif aracı, hakkında çok fazla bilinmez olan Mars yüzeyine resmen iniş yaptı. Bu inişle birlikte Kızıl Gezegen'de çalışmaya başlayan Perseverance, şu sıralar Mars'ta yaşam belirtisi aramakla meşgul.

Ancak bu konuda da bazı sahte videolar mevcut. Milyonlarca takipçiye sahip olan bazı sosyal medya hesapları, farkında olmadan yaptıkları paylaşımlarla farklı görüntülerin yayılmasına yol açtılar.

NASA, Perseverance'ın çektiği yüksek çözünürlüklü 142 adet fotoğrafı birleştirerek fotoğrafları hareketli hale getirdi. Bu şekilde Kızıl Gezegen'in 360 derecelik görüntüsü oluşturuldu. Bu görüntüler, NASA'nın YouTube'daki resmi kanalı üzerinden de paylaşıldı.

Perseverance'ın ucundaki bir direkte bulunan "Mastcam-Z" isimli kamera sistemi çok güçlü yakınlaştırma özelliğine sahip. Bu sistem, Mars'ta bulunacak hemen her şeyin yakınlaştırılarak incelenmesini sağlayacak. Ayrıca bu kamera sistemi ile 3 boyutlu görüntüler de toplanacak ve NASA, hangi parçaların Dünya'ya getirileceğine Mastcam-Z ile karar verecek.
 

 

Öne Çıkanlar