National Gallery'den Rusya tepkisi: 'Rus Dansçılar' eserinin ismi 'Ukraynalı Dansçılar' oldu

National Gallery'den Rusya tepkisi:  'Rus Dansçılar' eserinin ismi 'Ukraynalı Dansçılar' oldu
Londra'da bulunan National Gallery, Edgar Degas'ın 'Rus Dansçılar' eserinin ismini 'Ukraynalı Dansçılar' olarak değiştirdiklerini açıkladı.

Londra'daki National Gallery, Edgar Degas'ın 'Rus Dansçılar' eserinin ismini 'Ukraynalı Dansçılar' olarak değiştirdiklerini duyurdu. Galeri, başka kültürel kurumlara Ukrayna ile ilgili eserlerin yanlış isimlendirilmemesine dikkat edilmesiyle ilgili çağrıda bulundu.

SOSYAL MEDYA KAMPANYASI ETKİLİ OLDU

Eserin ismi, Ukraynalılar tarafından sosyal medyadan yapılan çağrıların ardından değiştirildi. Fransız ressamın eserinde dans eden kadınların saçlarındaki kurdelede Ukrayna'nın ulusal renkleri yer alıyor.

T24'te yer alan habere göre, National Gallery, "Bu eserin ismi uzun süredir tartışma konusuydu ve akademik çalışmalara konu oldu. Mevcut durum nedeniyle geçen ay bu konu daha fazla gündeme geldi; bu sebeple eserin ismini, çizimin konusunu daha iyi anlatacak şekilde değiştirmenin uygun olacağını düşündük" açıklamasını yaptı.

Londra'daki Ukrayna Enstitüsü'nün direktörü Olesya Khromeychuk geçen ay Alman Der Spiegel dergisine yazdığı yazıda Londra'da SSCB döneminden birçok eserin hangi Sovyet cumhuriyetinde yapıldığına dikkat edilmeksizin Rusya ile ilgili isimler verildiğini belirtmişti.

Öne Çıkanlar