Nebati'den 'Hangi basın kuruluşlarına müfettiş gönderdiniz' sorusuna yanıt: İfşa edemeyiz

Nebati'den 'Hangi basın kuruluşlarına müfettiş gönderdiniz' sorusuna yanıt: İfşa edemeyiz
CHP'li Antmen'in son beş yılda hangi basın kuruluşlarına vergi müfettişi gönderildiği, kaçının vergi borcunun silindiği sorusuna Nebati, 'Gizli kalması gereken hususları ifşa edemeyiz' dedi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, son beş yılda hangi gazete, televizyon ve radyolara vergi müfettişi gönderildiğini, kaçının vergi borcunun silindiğini sordu.

Antmen, Bakan Nebati’nin verdiği yanıtta "Cevaplamamız yasal olarak mümkün değil. Gizli kalması gereken hususları ifşa edemeyiz" dediğini aktardı.

Antmen, gerçekleri söyleyen, yazan ve anlatan gazetecilerin olduğu bütün medya kuruluşlarına durmadan vergi müfettişi gönderildiğini ve para cezaları kesildiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

"İnsanları hedef gösteren, ölüm listeleri yayınlayan, Ata’mıza hakaret eden, iç savaş çıkarmak isteyen, genel başkanımızın asılmasını dahi talep edecek kadar delirmiş bu bazı TV'lere hiç vergi müfettişi göndermedikleri anlaşılıyor. Hatta bu gruplar vergi veriyor mu o da belli değil. Nureddin Nebati’nin gözlerinin içine baka baka soruyorum. Yüreği yetiyorsa açıklasın: Maliye Bakanlığı son altı yılda kaç medya grubuna vergi müfettişi gönderdi? Bunlar hangileri? İktidara yakınlığıyla bilinen TV, gazete ve radyolar ne kadar vergi ödedi? Bunların vergi borçlarının ne kadarı affedildi? Bunları açıklayın."

Öne Çıkanlar