Neçirvan Barzani'den İngiltere'ye çağrı

Neçirvan Barzani'den İngiltere'ye çağrı
IKBY Başbakanı İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi'ni kabul etti.

HABER MERKEZİ- Başbakan Neçirvan Barzani, Bağdat'ın sabredip sorunların diyalogla çözülmesi gerektiğini ifade ederek, "İngiltere rolünü oynamalı" dedi.

Başbakan Neçirvan Barzani dün akşam, İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi Frank Baker ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Rudaw'ın haberine göre, görüşmede bölgedeki son gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Barzani, Erbil ile Bağdat arasında uygun diyalog atmosferi ve zeminini oluşturma konusunda İngiltere hükümetinin rol oynaması gerektiğini ifade etti.

'BAĞDAT SABRETMELİYDİ'

Kürdistan Bölgesi ve idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerde yaşananları 'istenmeyen olaylar' olarak niteleyen Başbakan Barzani, şunları söyledi: "Bağdat sabredip, sorunları diyalog ve anlayışla çözmeye çalışmalıydı. Ancak buna rağmen Kürdistan Bölgesi ciddi diyaloğa ve görüşmelere başlamaya hazır. Diyalog atmosferini oluşturma konusunda uluslararası toplumun rolü önemli."

'ÇABA SARF EDİYORUZ'

Görev süresi dolan ve vedalaşmak amacıyla gerçekleştirdiği ziyarette Frank Baker ise, mevcut durumu sakinleştirmek ve Erbil ile Bağdat arasında diyalog zemini oluşturmak için ciddi çaba sarfettiklerini belirtti. Gerginliğe son verilerek sorunların Irak Anayasası'na göre çözülmesi gerektiğini dile getiren Baker, 1990'ların başından beri Kürdistan Bölgesi ile dostlukları olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar