Nepal'deki uçak kazasında ölen 22 yolcunun cansız bedenine ulaşıldı

Nepal'deki uçak kazasında ölen 22 yolcunun cansız bedenine ulaşıldı
Nepal’de Pokhara Havaalanı'ndan havalanan Tara Air'e ait uçakla kalkıştan kısa bir süre sonra temas kesilmiş, uçağın dağlık arazide düştüğü belirlenmişti.

Nepal'de dağlık bir bölgede düşen uçağın enkazında yürütülen arama çalışmalar sonucu 22 yolcunun cansız bedenine ulaşıldı. Ağır hava koşullarında çıkarılan 10 kişinin cenazesi başkent Katmandu'ya ulaştırıldı. 12 kişinin cenazesinin ise hala enkaz alanında bulunduğu belirtildi. Kazada ölenlerin kimlik tespit çalışmaları sürüyor.

Ölenler arasında 16 Nepalli, dört Hintli ve iki Alman uyruklu yolcu bulunuyordu. Hintlerin boşanmış bir çift olduğu ve her 10 yılda bir ailece zaman geçirilmesi yönündeki mahkeme kararı dolayısıyla 15 ve 22 yaşlarındaki kızları ve oğullarıyla ailece tatile çıktıkları öğrenildi.

Euronews’te yer alan habere göre Nepalli yolculardan dördünün ise bir bilgisayar mühendisi, eşi ve iki kızı olduğu ve yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nden geri döndükleri tespit edildi.

Nepal Sivil Havacılık İdaresi ülkenin batısındaki Pokhara Havaalanı'ndaki kalkıştan kısa süre sonra temasın yitirildiğini açıklamış, Tara Air'e ait uçağın dağlık arazide düştüğü anlaşılmıştı.

ENKAZ 4 BİN 420 METRE YÜKSEKLİKTEKİ BİR DAĞ YAMACINDA BULUNDU

Jandarma, dağ rehberleri ve yerli halktan oluşan yaklaşık 60 kişilik bir ekibin arama çalışmaları sonucu enkaza 4 bin 420 mere yükseklikteki bir dağ yamacında ulaşılmıştı.

Kazanın sebebi ise henüz belirlenemedi. Kanada yapımı uçak ilk uçuşunu yaklaşık 40 yıl önce gerçekleştirmişti. Yeti Havayolları'nın yan kuruluşu olan Tara Air genellikle Nepal'in kırsal bölgelerine yolcu taşıyor.

Nepal’de son yıllarda hava yolu taşımacılığı uzak ve ulaşılması zor bölgelere malzeme ve insan taşınması açısından büyük bir atılım içerisinde. Ancak hava koşullarının sert ve değişken olduğu ülkede karla kaplı zirvelere yakın, uzak ve tehlikeli pistleri kullanmanın en kabiliyetli pilotlar için bile zorlu olduğu belirtiliyor. Ayrıca zayıf güvenlik tedbirleri, yetersiz eğitim ve bakım imkanları nedeniyle güvenlik endişeleri bulunuyor.

Avrupa Birliği güvenlik gerekçesiyle Nepal'e ait bütün havayollarının hava sahasını kullanmasını yasaklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar