'Nesin’in dişlerinin izi Kahraman’ın elinde'

'Nesin’in dişlerinin izi Kahraman’ın elinde'
TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın TİP Kongresi'ni bastığı ve Aziz Nesin'le arbede yaşadıkları ortaya çıktı.

ARTI GERÇEK – Fehmi Çalmuk'un "Anılar, Olaylar, Belgelerle MTTB'nin Yüzyılı" alt başlığını taşıyan yeni kitabı "Büyük Doğu'nun Atlıları" yayınlandı.

Kitapla ilgili bilgilerin yanı sıra kitapta yazmadıklarını da Hürses gazetesinde okurlara aktaran Çalmuk, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile yazar Aziz Nesin arasında yaşanan ‘el ısırma’ olayını da köşesine taşıdı.

Çalmuk'un "Bugün yazmadıklarımı, kitaba koymadıklarımı yazmanın zamanı geldi. Buna birkaç örnek vereyim" diyerek kaleme aldığı köşesinde Aziz Nesin ve İsmail Kahraman arasında yaşanan ‘el ısırma’ olayına ilişkin yazdıkları şöyle:

‘NESİN’İN DİŞLERİNİN İZİ DURUYOR’

"TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı ziyaret etmiştim. Büyük Doğu’nun Atlıları kitabının lansmanı ile ilgili görüşüyorduk ki konu 1965’in ilk aylarında MTTB binasında yapılan Türkiye İşçi Partisi kongresine geldi. TİP kongresini basanlar arasında İsmail Kahraman da vardır. O çıkan arbedede gözüne yazar Aziz Nesin’i kestirir. Kavga çıktığında Aziz Nesin başına gelecekleri sezmiş olacak ki sahnenin önünde müzisyenlere ayrılan bölüme kendini atarak alt taraftan kaçmayı planlamış. İsmail Kahraman da Nesin’i takip ederek ensesinden yakalamış. Nesin itişme sırasında İsmail Kahraman’ın elini ısırıp kaçabilmiş…

Kahraman hemen elini gösterdi. ‘Bak dedi halen Nesin’in ısırdığı yer, dişlerinin izi duruyor."

Çalmuk köşesinde, Kahraman’ın kendisine 15 Temmuz gecesi Meclis’e gelmeyip kaçan bakanlar olduğunu ancak bu bakanların ismini vermediğini de yazdı.

‘15 TEMMUZ’DA KAÇAN BAKANLAR VAR!’

"Bir de 15 Temmuz gecesi… İlk önce Başbakanlığa gidiyor. Başbakan yardımcıları ve bakanlar var. TBMM’yi toplayacağını söylüyor. Karşı çıkan, onunla TBMM’ne gelmeyen, Başbakanlıktan karanlığa karışan bakanlar bulunuyor. "Kimler sayın Başkan?" diyorum. "Bana gazetecilik yapma onu sen bul" diyor. O gece Başbakanlıkta olup TBMM’ye gelmeyen bakanlar zan altında en azından onu söyleyeyim."

Öne Çıkanlar