Netflix en popüler 10 dizi-film listesini paylaştı

Netflix en popüler 10 dizi-film listesini paylaştı
Tüm dünyada tercih edilen dizi film platformu Netflix, iki tane en'ler listesi paylaştı.

Netflix CEO'su Sarantos'a göre Güney Kore yapımı 'Squid Game' yakında listeleri alt üst edebilecek potansiyele sahip. Bridgerton dizisinin 1. Sezonu, Netflix'te olduğu 28 günde en az 2 dakikasını izleyen 82 milyon hesapla dizi listesinin zirvesinde yer aldı. En iyi film ise, 99 milyon hesabın izlediği Extraction filmi oldu.

Çevrimiçi dizi film platformu Netflix'in CEO'su Ted Sarantos, platformun en çok izlenen yapımlarına dair bugüne kadarki en kapsamlı tabloyu Vox Media'nın Code Konferansı'nda açıkladı. Sarantos, izlenme verilerinin 'büyük bir kara kutu' olduğunu, piyasaya karşı daha şeffaf olmaya çalıştıklarını belirterek iki farklı listeyi paylaştı.

Listelerden ilki dizi veya filmin yayınlanma tarihinden itibaren ilk 28 gün içinde kaç hesap tarafından, ikincisinde de bu yapımların yine ilk 28 gün içinde ne kadar süre izlendiğini ortaya koyuyor. Şirketin ölçümleri herhangi bir yapımın en az iki dakika süreyle izlenmesini temel alıyor.

BRİDGERTON ZİRVEDE

Dizilerde ikinci sezonu gelecek yıl yayınlanacak 'Bridgerton' her iki listede de ilk sırada yer aldı. Filmler kategorisinde ise ilk listede 'Extraction', ikinci listede 'Bird Box' birinciliği kaptı.

Öne Çıkanlar