New York’u sel vurdu: En az 9 ölü var

New York’u sel vurdu: En az 9 ölü var
Küresel ısınma nedeniyle Amerika kıtasını etkileyen fırtınaların sayısı ve şiddeti artıyor. New York ve New Jersey kentlerinde İda Fırtınası nedeniyle dokuz kişi hayatını kaybetti.

Küresel ısınma nedeniyle Amerika kıtasını etkileyen fırtınaların sayısı ve şiddeti artıyor. New York ve New Jersey kentleri Tropikal İda Fırtınası nedeniyle su baskınları yaşadı, binlerce ev elektriksiz kaldı ve dokuz kişi hayatını kaybetti.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, "Bu gece, kent genelinde rekor düzeydeki yağmur, şiddetli sel ve yollarda oluşan tehlikeli koşullar nedeniyle tarihi bir hava olayı ile karşı karşıyayız" dedi.

New York Times ve BBC Türkçe'nin haberlerine göre, çarşamba günü aşırı yağış alan New York’ta cadde ve metro istasyonları adeta nehire dönüştü. Kurtarma ekipler kendilerini arabalarının üzerine çıkarak korumaya çalışan veya elleri su altında kalan insanları botlarla kurtardı. New York, New Jersey ve Pennsylvania’da 200 binden fazla ev elektriksiz kaldı.

New York’ta selden hayatını kaybedenler arasında 2 yaşındaki bir çocukla, 80 yaşındaki bir kadının da olduğu bildirildi. Queens’de gecekondu tarzı yapılmış kaçak binaların bodrum katından cesetlerin çıktığı öğrenildi.

New York'taki Central Park'a bir saat içerisinde 8 santimetre yağmur yağdığı bildirildi. De Blasio, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda halktan dışarı çıkmamalarını istedi.

New Jersey Belediye Başkanı Hector Lora da Mullica Hill kentinde de dokuz evin fırtına nedeniyle yıkıldığını duyurdu. Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerde, yolların göle döndüğü, metro istasyonları ve evlerde de su baskınları olduğu görüldü.

Polis, New Jersey'nin Kearny kentindeki postane binasının da çatısının çöktüğünü, o sırada içeride insanların olduğunu aktardıNew York metrosu büyük ölçüde kapatıldı. Birçok tren seferi durdurulurken, New York ve New Jersey'den uçuşlar askıya alındı.

Ayrıca New York'ta acil durum dışında araçların kullanılması yasaklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar