Newroz kutlamalarında değişiklik

Newroz kutlamalarında değişiklik
 33 merkezde kutlanacak Newroz etkinliklerine kimi kentlerde izin verilmemesi üzerine tarih değişikliğine gidildi. GÜNCEL – Demokratik Bölgeler Partisi...

 33 merkezde kutlanacak Newroz etkinliklerine kimi kentlerde izin verilmemesi üzerine tarih değişikliğine gidildi.

GÜNCEL – Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde "Mutlaka kazanacağız" sloganıyla 33 ayrı merkezde yapılacak Newroz kutlamaları için gerçekleştirilecek etkinliklere bazı kentlerde izin verilmemesi üzerine programda değişikliğe gidildi.

Olağanüstü Hal (OHAL) koşullarından dolayı kimi kentlerde 21 Mart'ta kutlanmamasından dolayı izin verilmeyen Newroz etkinlikleri programında yapılan değişiklikler şöyle: Newroz ateşinin ilk olarak yakılacağı Nusaybin’de 17 Mart’ta kutlanacak. 18 Mart’ta İzmir, Kocaeli, Adana ve Malatya’da kutlanacak. Program kapsamında 19 Mart’ta Ankara, Konya, Kars, İstanbul, Antalya, Mersin ve Antep’te kutlamalar gerçekleştirilecek.

21 MART'TA YAPILACAK ETKİNLİKLER

Birçok merkezde 20 Mart’ta kutlanması planlanan Newroz etkinlikleri, Valilik ve Kaymakamlıklar tarafından izin verilmemesi üzerine 21 Mart tarihine ertelendi. Bu kapsamda 21 Mart günü final olarak Diyarbakır ve Van başta olmak üzere Bingöl, Urfa, Adıyaman, Kızıltepe, Dersim, Karakoçan, Bitlis, Siirt, Batman, Doğubeyazıt, Bursa, Ağrı, Manisa, Iğdır, Hatay, Hakkari, Cizre, Yüksekova ve Muş’ta Newroz ateşi tutuşturulacak.
21 Mart etkinlikleri kapsamında Diyarbakır ilçelerinde ise 17 Mart’ta Bismil ilçesinde, 18 Mart’ta yasak ve yıkımın en ağır yaşandığı Sur ilçesi başta olmak üzere Ergani, Çınar ve Kulp’ta etkinlikler gerçekleştirilecek. 19 Mart’ta ise Bağlar ilçesinde Newroz ateşi yakılacak.

 

 

Öne Çıkanlar