Nihal Olçok: Soyadımdan vazgeçmeyeceğim

Nihal Olçok: Soyadımdan vazgeçmeyeceğim
Olçok Ailesi, Nihal Olçok'un soyadlarını kullanmamasını istemişti.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında eşi ve oğlunu kaybeden Nihal Olçok, Olçok ailesinin soyadlarını kullanmasını istemedikleri şeklindeki açıklaması üzerine, "Söylediklerimi onlar adına söylemiyorum, soyadımdan vazgeçmeyeceğim" dedi.

TV5'te konuşan Olçok, "Soyadımdan vazgeçmeyeceğim. Bugün söylediklerimi başından beri söylüyordum. Ayrıca söylediklerimi de 'Olçoklar' adına söylemiyordum. Söylediklerimi bireysel olarak, 'Nihal' olarak söylüyordum" dedi.

"Olçok ailesinin rahatsız olduğu konu ne?" diye soran Nihal Olçok, şu ifadeleri kullandı: "FETÖ ile mücadele edilmediği konusu mu? Eğer Erol ve Abdullah Olçok'un kemikleri sızlıyorsa, benim söylediklerimin arkasında durmadıkları için sızlıyor olabilir. Mahkemenin, ben yaşarken çocuklarımın vesayetini amcalarına vermiş olması, işte Türkiye'de benim başından beri bağırdığım adalet sistemi… Türkiye'de 'yalnız kadın' olmak, kadın olmayı bırakmak demektir. Benim iki tane oğlum var ve ben, onlara sığındım. O yüzden Olçok soyadı, benim için Şamil ve Emir'le beraber devam edecek bir gururdur sadece." 

Olçok Ailesi'nin Anadolu Ajansı üzerinden yaptıkları açıklamada Nihal Olçok'un 2013 yılında Erol Olçok'tan anlaşmalı olarak boşandığı ve çocukların velayetinin babalarına verildiği belirtilmiş, Nihal Olçok'un soyadlarını kullanmaması istenmişti. (HABER MERKEZİ) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar