Nijerya'da silahlı saldırı: 154 ölü

Nijerya'da silahlı saldırı: 154 ölü
Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari saldırıyı kınayarak, faillerin kurtulmaması ve affedilmemesi gerektiğini belirtti. Enformasyon Bakanlığı saldırıdan Boko Haram'ı sorumlu tuttu.

Njerya polisi (Arşiv)


Nijerya'nın Plateau eyaletinde 10 Nisan'da silahlı kişilerin düzenlediği saldırıda 154 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Garga Meclis Üyesi Ya'u Abubakar, 10 Nisan'da motosikletli silahlı kişilerin Plateau eyaletine bağlı Kanem bölgesinde etrafa ateş açtığını belirtti. Saldırının ardından şimdiye kadar 154 kişinin cesedine ulaşıldığını kaydeden Abubakar, yaklaşık 4 bin 800 kişinin korkudan evlerini terk ettiğini söyledi.

Abubakar, saldırıda çok sayıda evin de kundaklandığını ifade etti.

NİJERYA DEVLET BAŞKANLIĞI: FAİLLER AFFEDİLMEMELİ

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, saldırıyı kınayarak, faillerin kurtulmaması ve affedilmemesi gerektiğini belirtti.

BOKO HARAM’IN SALDIRISI OLDUĞU AÇIKLANDI

Enformasyon ve Kültür Bakanı Lai Mohammed de saldırılardan silahlı çete ve Boko Haram üyelerinin sorumlu olduğunu söyledi. Mohammed, "Şu anda yaşanan olaylar, silahlı çete ve Boko Haram üyeleri arasında bir tür kutsal olmayan el sıkışma olmasıdır" dedi.

Öte yandan, Nijerya İnsani İşler, Afet Yönetimi ve Sosyal Kalkınma Bakanı Hajiya Sadiya Umar Farouq, saldırıyla yerinden edilmiş kişilere yiyecek, su ve battaniye gibi yardım malzemeleri sevk edildiğini bildirdi.

Öne Çıkanlar