Nijeryalı futbolcu defnedildi, babası şikayetçi oldu

Nijeryalı futbolcu defnedildi, babası şikayetçi oldu
Baba Olatunde Mawoyeka cenaze töreninde 'Harika bir çocuktu' diyerek ağladı. Baba maç sırasında ambulans olmadığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Geçen Pazar günü Süper Amatör Lig’de Servergazi Satadında Yeşilköyspor ile Sarayköyspor arasında oynanan maç sırasında takımını öne geçiren golü atan Nijeryalı futbolcu Ekondayo Ebenezer Mawoyeka, karşılaşmanın 35'inci dakikasında kalp krizi geçirdi.

Servergazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mawoyeka hayatını kaybetti. Ölüm haberi Sarayköyspor yöneticileri tarafından Nijerya Konsolosluğu'na, ardından da İrlanda’da yaşayan baba Olatunde Mawoyeka’ya bildirildi. 12 oğlundan birini kaybettiği öğrenen acılı baba bugün Denizli’ye geldi. Cenazeyi Adli Tıp morgundan teslim alan baba Mawoyeka, "Harika bir çocuktu" dediği oğlunun ardından uzun süre gözyaşı döktü.

STATDA AMBULANS OLMADIĞI İÇİN ŞİKAYETÇİ OLDU

Oğlunun cenazesini teslim almadan önce Bereketli Polis Merkezi'ne giderek ifade veren Mawoyeka, oğlunun en son 4 ay önce İrlanda’ya yanına geldiğini, hiçbir rahatsızlığı olmadığını, maç sırasında statta ambulans olmadığı gerekçesiyle şikayetçi olduğunu söyledi. Baba oğlunun Denizli’de toprağa verilmesini de istedi.

Adli tıp morgundan alınan cenaze, ilk olarak Mezarlık Hizmetleri Müdürlüğü’ne götürülerek yıkandı. Ardından da Gümüşler Mezarlığına götürüldü. Futbolcu Mawoyeka, mezarlığın Hıristiyan bölümünde bir papazın da katıldığı Hıristiyan geleneklerine göre düzenlenen törenin ardından , tabutla toprağa verildi. (DHA)

Öne Çıkanlar