Nissan yöneticileri Renault ile ayrılmayı planlıyor

Nissan yöneticileri Renault ile ayrılmayı planlıyor
Financial Times, Nissan yöneticilerinin Carlos Ghosn’un Japonya’dan kaçışı sonrası Renault ile potansiyel bir ayrılığı hızlandırmayı planladığını yazdı.

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times’ın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Nissan Motor Co. yöneticileri Carlos Ghosn’un Japonya’dan kaçışının ardından Renault SA. ile potansiyel bir ayrılığı hızlandırmayı planlıyorlar.

Financial Times’ın haberine göre, mühendislik ve imalat kısımlarının tamamını kapsayan potansiyel ayrılık için yapılan ön muhakemeler Nissan’ın yönetim kurulunda yapılacak değişiklikleri de kapsıyor.

Renault ve Nissan konuya ilişkin yorum yapmadı.

Gazetede önümüzdeki haftalarda ittifak için birkaç ortak projeyi açıklayacak olan Renault Yönetim Kurulu Başkanı Jean Dominique Senard’ın geçen sene Carlos Ghosn’un yerine göreve başladığında, ortalık konusunda şüpheleri olduğu ifade edildi.

Nissan yönetimine yakın bir kaynak Nissan’ın yeni göreve gelen CEO’su Makoto Uchida’nın bu yeni projeler üzeribe Senard ile yakın çalışma halinde olduğunu belirtti, ayrıca kaynaklar Ghosn döneminde de bazı mühendislerin imalat ve mühensilik kombinasyonunun destekcisi olmadıklarını bildirdi.

Gazetenin haberinde, tamamen bir ayrılmanın söz konusu olduğu durumda, iki araba üreticisinin de yeni partner arayışına girebileceği bildirildi.

Finansal suçlardan dolayı Japonya mahkemesinde yardılanan Renault SA ve Nissan Motor Co CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn ev hapsinde tutulduğu Japonya’yı terk ederek Lübnan'a kaçmış ve Japonya’nın adalet sistemini  ‘hileli’ olarak nitelemişti.

Öne Çıkanlar