Nöbetçi eczaneye gasp girişimi: Yetkilileri önlem almaya çağırıyoruz

Nöbetçi eczaneye gasp girişimi: Yetkilileri önlem almaya çağırıyoruz
Ankara Dikmen'de nöbet tuttuğu sırada bir eczane, silahlı saldırgan tarafından gasbedilmek istendi. Ankara Eczacı Odası, yetkilileri önlem almaya davet etti.

Ankara Eczacı Odası, Ankara Dikmen'de bir nöbetçi eczaneye yönelik gasp girişimi için, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her türlüsünü en sert şekilde kınıyor, şiddet olaylarının yaşanmaması adına yetkilileri gereken önlemleri almaya davet ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Türkiye Eczacılar Birliği İkinci Bölge Ankara Eczacı Odası, Ankara Dikmen'de nöbet tuttuğu sırada bir eczanenin saldırıya uğradığını duyurdu.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ VAR

Eczanedeki gasp girişiminin 4 Mart 2022 tarihli ve saat 21.30’u gösteren görüntülerini de paylaşan Ankara Eczacı Odası’nın konuyla ilgili basın açıklamasında yetkililer önlem almaya davet edildi. Açıklama şöyle:

"Sağlıkta Şiddeti Kabul Etmiyoruz! Ankara Dikmen'de faaliyet gösteren bir eczanemize nöbet tuttuğu esnada bıçaklı bir saldırgan tarafından gasp girişiminde bulunulmuştur. Saldırıya maruz kalan meslektaşımıza ve eczane teknisyenimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, failin en kısa sürede hak ettiği cezayı almasını istiyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her türlüsünü en sert şekilde kınıyor, şiddet olaylarının yaşanmaması adına yetkilileri gereken önlemleri almaya davet ediyoruz. Halkın sağlığını önceleyerek kesintisiz şekilde ilaç ve sağlık danışmanlığı hizmeti veren eczacılara yönelik bu tür girişimleri asla kabul etmiyor, olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuyoruz." (ANKA)

 

Öne Çıkanlar