'Normalleşme' sonrası vaka sayısının arttığı ilçede esnaf 'halk sağlığı için' kepenk kapattı

'Normalleşme' sonrası vaka sayısının arttığı ilçede esnaf 'halk sağlığı için' kepenk kapattı
Halkın sağlığı için dükkanlarını bir süre daha açmayacaklarını belirten esnafın kepenk kapatmasına destek veren HDP, parti binalarını açmayacaklarını belirtti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde birçok mahalle ve sokak, Coronavirus (Covid-19) vakalarındaki artış sonrası karantina altına alındı. Vaka sayısının hükümetin uygulamaya soktuğu "normalleşme" süreci sonrası her geçen gün arttığı Cizre'de esnaf kendi inisiyatifiyle kepenk kapatarak, "evde kal" çağrısında bulundu.

CİZRE ESNAFI: HALKIN SAĞLIĞI İÇİN BİR SÜRE DAHA AÇMAYACAĞIZ

Dün kepenk kapatan esnafın birçoğu, bugün de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla dükkanlarını halkın sağlığı için bir süre daha açmayacaklarını açıkladı.  

HDP'DEN ESNAFA DESTEK

Kepenk kapatmaya çok sayıda esnaf katılırken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre İlçe Örgütü de esnafa destek çıktı. HDP Cizre İlçe Eş Başkanı Güler Tunç tarafından yapılan paylaşımda, "Hükümettin bize layık görmek istediği bu korkunç süreci biz ancak birbirimize destek vererek ve biz önüne geçersek başarırız, Halkların Partisi olarak bizlerde esnaflarımıza destek veriyoruz yarından itibaren ilçe Örgütü binamızı kapatıyoruz Gelecek güzel günler için #EvdeKalCizre" ifadelerini kullandı. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar