Numan Kurtulmuş: Normal olan Kılıçdaroğlu’nun aday olmasıdır

Numan Kurtulmuş: Normal olan Kılıçdaroğlu’nun aday olmasıdır
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini söyledi.

Ankara Kızılcahamam'da bir otelde düzenlenen AKP İstanbul İl Başkanlığı Meclis Üyeleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 2023 seçimlerine dair açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Normal olanı Türkiye'nin ikinci partisinin başındaki zatın Cumhurbaşkanı adayı olmasıdır. Olur, olmaz bilmem" ifadelerini kullandı.

Muhalefet partilerinin projelerinin olmadığıını dile getiren Kurtulmuş, "Aday meselesine gelince işler karışıyor. HDP'nin onay verdiği bir aday aynı zamanda İYİ Parti'nin onay verdiği aday, aynı zamanda CHP'nin de benimseyeceği bir aday" olması gerektiğini belirtti.

Açıklamasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasının normal olduğunu belirten Kurtulmuş, "Bu aziz millet Anayasa değişikliği ile getirmemiş gibi millete haksızlık yapmayın. Şu anayasal sistem devam ediyor ve bu sistem içerisinde siz de mücadele ediyorsunuz. Projelerinizi söyleyin önce. Projeleri yok. Peki Cumhurbaşkanlığı seçimi yapacağız. Bizim adayımız belli. Recep Tayyip Erdoğan'ı inşallah 2023'te yeniden Cumhurbaşkanı yapacağız. Sizin tercihiniz kim? O zaman ne diyorlar, 'Ya seçimi getirin önce, hemen biz yarın söyleriz size'. Hani 'yarın sandık gelsin' diyordunuz. Aday meselesine gelince işler karışıyor. HDP'nin onay verdiği bir aday aynı zamanda İYİ Parti'nin onay verdiği aday, aynı zamanda CHP'nin de benimseyeceği bir aday. Veya şu anda Türkiye'nin ikinci partisi ya, ben de parlamentoda konuştum onu bütçe konuşmasında. Normal olanı Türkiye'nin ikinci partisinin başındaki zatın Cumhurbaşkanı adayı olmasıdır. Olur, olmaz bilmem" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Millet İttifakını hedaf alan Kurtulmuş, "Bir tek konu vardı 'Tayyip Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin'. Bir sürü parti yan yana üst üste gelmişler, aslında bir yan yana gelmemek için de özel bir gayret sarf ediyorlar, o da ayrı bir konu" dedi.

Kurtulmuş konuşmasınının ilgili kısmı ise şöyle:

"Ana muhalefet demeyelim de Türkiye'nin ikinci partisi şu anda, ikinci partisi, onun lideri CHP'nin Cumhuriyet Halk Fırkası'nın Başkanı son zamanlarda bir siyaset tarzı izliyor. Şimdi siyaset açık bir rekabet alanıdır, herkes fikrini söyler, nihayetinde millet söylenenleri izler, yapılanları izler not verir, notunu da sandık günü sandığın içerisine atar. Sandıktan ne çıkarsa baş göz üstüne, buna biz hiç itiraz etmeyiz. Şimdi bu anlamda milletin muhalefetteki partilerden beklentisi nedir, iktidara geldiğinizde ne yapacaksınız bir anlatın. Anlatabildikleri şimdiye kadar bir şey vardı, ikinci konu onu daha eklediler. Bir tek konu vardı 'Tayyip Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin'. Bir sürü parti yan yana üst üste gelmişler, aslında bir yan yana gelmemek için de özel bir gayret sarf ediyorlar, o da ayrı bir konu.."

'İBB BAŞKANLIĞINI KAZANMAK GİBİ BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR'

Son yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kaybeden AKP'nin milllete bir vefa borcu olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Geçen seçimden yarım kalan hesabı bir şekilde tamamlayarak inşallah 2024'te yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bunun için gayretle çalışıyoruz" ifadeelrini kullandı.

Öne Çıkanlar