Nuri Bilge Ceylan bir kez daha Cannes'da

Nuri Bilge Ceylan bir kez daha Cannes'da
Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi 'Ahlat Ağacı' Altın Palmiye için yarışacak.

HABER MERKEZİ- 71. Cannes Film Festivali programında yer alacak yeni filmler açıklandı: Nuri Bilge Ceylan’ın Ahlat Ağacı, Terry Gilliam’ın The Man Who Killed Don Quixote’u ve Lars Von Trier’in The House That Jack Built’i festivalde yer alacak.

Film festivalde Altın Palmiye için yarışacak. Ana yarışmada 21 film yer alacak.

Geçtiğimiz hafta içerisinde açıklanan 71. Cannes Film Festivali‘nin programına dahil edilmeyen usta yönetmenler şaşkınlık yaratmıştı. Festivalde genç ve ilk filmini çeken yönetmenlere ağırlık vermek isteyen festival yönetimi, bu bağlamda programda yer almasına kesin gözüyle bakılan yönetmenlerin yeni filmlerini dışarıda bırakmıştı. Nuri Bilge de yeni filmi Ahlat Ağacı’yla bu yönetmenlerin arasında yer almıştı.

Ceylan’ın yeni filminin 180 ya da 190 dakika, hatta 4 saat olması nedeniyle festival yönetimi tarafından uzun bulunduğu ve yönetmenden festivale katılmak için filmi kısaltmasını istediği ancak Nuri Bilge’nin buna yaklaşmadığı bir süredir konuşuluyordu. Bu duyumların doğruluğu kanıtlanmamış olsa da usta yönetmenin filmini hiçbir şekilde kısaltmaya niyetli olmadığı söyleniyordu.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan daha önce ‘Kış Uykusu’ filmi ile Altın Palmiye’yi, ‘Üç Maymun’ filmi ile de ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü kazanmıştı.
 

Öne Çıkanlar