Nusaybin’den sonra Bismil’de çocuğa şiddet

Nusaybin’den sonra Bismil’de çocuğa şiddet
Nusaybin’deki şiddet görüntüsünün kamuoyuna yansıdığı 9 Mayıs’ta, Bismil'de de oyun oynayan bir çocuğun da polis tarafından şiddete maruz kaldığı öğrenildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir polisin çocukları havaya ateş açarak kovalaması ve 8 yaşındaki B.E.’yi tartaklaması olayının bir benzerinin de Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaşandığı öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre olay Şentepe Mahallesi’nde bir kısmında polislerin oturduğu TOKİ konutlarında meydana geldi. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı 9 Mayıs'ta evlerinin önünde oynayan çocuklar, polisin gelmesiyle birlikte kaçışmaya çalıştı. Yaşları 7 ile 9 arasında değişen çocukları kovalayan polisler, 8 yaşındaki E.M.'yi yakaladı. Sivil giyimli ve isminin O. olduğu belirtilen polis, yakaladığı E.M,’ye tokat attı. Korku içinde ağlayan çocuk, daha sonra bırakıldıktan sonra evine gitti.

ÇOCUK KORKU İÇİNDE YAŞIYOR

Aile, çocukları E.M.’nin yaşadıklarına ilişkin işten atılma kaygısıyla konuşmaktan kaçınırken, edinilen bilgilere göre E.M. maruz kaldığı şiddetten kaynaklı halen korku içinde yaşıyor. Olaya şahitlik eden çevredeki yurttaşlar, polisin çocukları kovaladığını belirterek, polisin yakaladığı çocuğun yüzüne sert bir tokat attığını, çocuğun bağırışlarıyla birlikte ağladığını gördüklerini paylaştı.

GÖRÜNTÜ DE SORUŞTURMA DA YOK 

Bu olaya ilişkin herhangi bir görüntü kaydının bulunmadığı öğrenildi. Görüntü kaydının olmaması ve şiddete dair bir şikayet bulunmamasından kaynaklı şu ana kadar söz konusu polis hakkında herhangi bir işlem yapılmadığı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar