Nusaybinliler: Erdoğan bizden ne istiyor?

Nusaybinliler: Erdoğan bizden ne istiyor?
Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik operasyondan en fazla etkilenen ilçe olan Nusaybin'de, tepkilerin hedefinde harekatın emrini veren AKP Gelen Başkanı Tayyip Erdoğan var.

Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük 9 Ekim'de başlatılan askeri operasyonla birlikte Kamışlı sınırındaki Mardin'in Nusaybin ilçesi şiddetli çatışmaların merkezi haline geldi. İlk 3 güne oranla bombardıman ve silah seslerinin kısmi olarak azaldığı kentte, sınıra yakın mahallelerde bulunan evlerin birçoğu boşaltıldı. Sınırdaki evlerini boşaltan ailelerin birçoğu, ya iç kesimdeki mahallelerde bulunan akrabalarının yanına ya da kente komşu olan Artuklu, Midyat, Kızıltepe ve Cizre'ye yerleşti. Gidecek yer bulamayan sınırdaki kimi aileler ise, evlerinin en güvenli köşesinde yaşamlarını sürdürüyor.  

TEPKİLERİN HEDEFİNDE ERDOĞAN VAR 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre tüm yaşananlara rağmen kent sakinlerinin büyük bir bölümü göç etmeyi tercih etmedi. Nereden geleceği belli olmayan patlayıcılardan kaynaklı endişeli olan yurttaşlar, genelde ya dışarıya çıkmıyor ya da evlerinin dibindeki gölgelerde yaşanan gelişmeleri takip ediyor. Savaşın bir an önce son bulmasını isteyen yurttaşların en büyük tepkisi ise, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a.  

DİLLERDEN DÖKÜLEN İLK KELİME: BARIŞ  

Kimsenin ölmesini istemediklerini belirten yurttaşlardan Hamide Yarul, "Türk ve Kürt halkı ölüyor. Halkın büyük çoğunluğu savaş gerekçesiyle ikinci kez göç ediyor. Bir an önce barış sağlansın" çağrısında bulundu.  

Sultan Göktürk de halkın bir kez daha mağdur edilmemesi gerektiğini belirterek, "Bizler barış istiyoruz. Allah bu zulüm ve zorbalığı kabul etmesin. Ben şimdi evimdeyim. Nusaybin halkının çoğu terk etti. Bizler bir daha savaş yaşanmasını istemedik. Bu savaş sonlansın" dedi.   

‘ERDOĞAN BİZDEN NE İSTİYOR' 

Çocuklarının korkudan dolayı uyuyamadığını aktaran Keziban İnal da, "Savaş devam edecekse insanları buradan çıkarsınlar. Bu savaşın bitmesini istiyoruz. Kanın dökülmesini, çocukların, gençlerin ve yaşlıların ölmesini istemiyoruz. Kaç gündür psikolojimiz bozuldu, yemek dahi yiyemiyoruz. Artık bu savaş son bulsun" diye seslendi. 

İsmini vermek istemeyen bir anne ise, tepkisini şöyle dillendirdi: "Hangi birini konuşalım; yaralıları, elleri ve kolları kopanları mı? Ölenleri mi konuşalım? Biz dert ve kahırdan artık robot olduk. Erdoğan’a ne yapmışız? Erdoğan bizlerden ne istiyor. Erdoğan bizleri de Türk halkını da öldürüyor. Erdoğan kimsenin dostu değildir. Ne hakkı var? Ne yaptık ki bize tank ve topla atış yapılıyor." 

‘BU HALİMİZLE NEREYE GİDECEĞİZ' 

Engelli 3 çocuğu ile mahallede yalnız kalan ve gidecek bir yeri olmayan Hüsniye Karataş ise, gözyaşları arasında yaşananlara tepki gösterdi. Karataş, "10, 18 ve 29 yaşlarında 3 engelli yatalak çocuğum var. Bütün yaralılarımız evdedir. Bizler evlerimizi zorla yaptık. Bize mermi atılmasına ne hakları var. Bizler barış istiyoruz. Gece gündüz ayaktayız. Biz bu fakir halimizle nereye gideceğiz" diye konuştu.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar