Öcalan’a ‘yasaksız’ görüşme engeli

Öcalan’a ‘yasaksız’ görüşme engeli
PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüş engeline gerekçe gösterilen 6 aylık 'avukat görüş yasağı' sona ermesine rağmen yapılan başvurular reddediliyor.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ağır tecrit koşulları altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’dan, bir yılı aşkındır haber alınamıyor. Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan ile en son 25 Mart 2021 tarihinde "kesintili" bir telefon görüşmesi yaptı, avukatları ise en son 7 Ağustos 2019 tarihinde görüşebildi.

Bu tarihlerden sonra yapılan avukat ve aile görüş başvuruları sonuçsuz kalırken, görüş yasaklarına gerekçe olarak ise verilen disiplin cezaları gösterildi. Asrın Hukuk Bürosu avukatları, 22 Kasım 2021’de Öcalan ve İmralı’da bulunan tutuklular Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş ile "derhal görüşme" talebiyle Bursa İnfaz Hakimliği'ne başvuru yaptı. Avukatlar yaptıkları başvuruda, haber alınamama haline son verilmesini ve müvekkilleriyle fiziki temasın sağlanması talebinde bulundu. 

Ancak avukat görüş başvurusunu reddeden hakimlik, Öcalan hakkında 12 Ekim’de verdiği 6 aylık avukat görüş yasağını gerekçe gösterdi. 12 Ekim’de verilen avukat görüş yasağı 22 Nisan’da sona erdi. Ancak görüş yasağına gerekçe gösterilen "yasak" süresi bitmesine rağmen Öcalan, avukatları ile görüştürülmedi. 26 Nisan’da yeniden görüşme başvurusu yapan avukatlara, olumlu yada olumsuz bir dönüş yapılmadı. 

Avukatlar bugün Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve İmralı Cezaevi Müdürlüğü’ne yeniden görüşme başvurusunda bulunacak.

Öne Çıkanlar