Mehmet Öcalan'dan savcıya: Madem bir şey yok, görüşmeler sağlansın

Mehmet Öcalan'dan savcıya: Madem bir şey yok, görüşmeler sağlansın
Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, bir an önce aile ve avukat görüşmelerinin önünün açılması gerektiğini vurguladı.

Bursa Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamanın endişeleri gidermediğini belirten PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, "Madem bir şey yok. Aile ya da avukatların görüşmesi gerekiyor. Telefon değil, yüz yüze olmalı" dedi. 

16 Şubat 1999'dan beri İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan ancak 27 Nisan 2020'den bu yana kendisinden herhangi bir haber alınamayan, sosyal medyada sağlık ve güvenlik durumuna ilişkin kimi iddialar ortaya atılan PKK lideri Abdullah Öcalan’a ilişkin, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın söz konusu iddiaların gerçek dışı olduğunu Öcalan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu öne sürse de, aile ve avukatları açıklamanın yeterli olmadığını belirtiyor. 

Konuya ilişkin Mezopotamya Ajansı’ndan Emrullah Acar ve Barış Polat'a açıklamalarda bulunan Mehmet Öcalan, uluslararası kurumlara da sorumluluk alma çağrısında bulundu. 

11 AYDIR HABER ALINMIYOR 

En son 3 Mart 2020’de açık görüş ve 27 Nisan’da da ilk kez bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini söyleyen Öcalan, ağabeyinin her iki görüşmede de Kürt sorunun çözümüne ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunduğunu ifade etti. 11 aydır ağabeyi Öcalan’dan haber alamadıklarını, adada ne olup bittiğine dair ne ailenin ne de avukatların bilgisinin olmadığını söyleyen Öcalan, "CPT Türkiye’deki birçok cezaevine gidip ziyaretler gerçekleştiriyor. Ama İmralı Adası’na gitmiyor. Bu çok büyük bir çelişkidir. Neden oraya gitmiyor? CPT’nin bir etkinliği var. Sözde işkenceye karşı en büyük kurum olarak gösteriliyor. Ama adaya gitmiyorlar. Ortaya atılan iddialar ve bu tavırların hepsinin birbiriyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum" dedi. 

'İMRALI KAPILARI AÇILMALI'

Devletin İmralı Adası’nda neler olup bittiğini bilmesine rağmen halkı bu konuda bilgilendirmediğini söyleyen Öcalan, sosyal medya iddiaları üzerinden ortaya atılan iddiaları iyi takip etmek gerektiğini belirtti. İddiaların sebep ve amaçlarının sorgulanması gerektiğini vurgulayan Öcalan, "Orada başkan ile birlikte 4 kişi var. İmralı kapılarının bir an önce açılması gerekiyor. Çünkü ortada çok ciddi bir iddia var. CPT’nin İmralı Adası’na gitmemesini sorgulamak gerekiyor. Binlerce insan şu ana cezaevlerinde açlık grevinde. Bu açlık grevi kimin için? CPT bunun niye göz önünde bulundurmuyor? Sadece 2 gün önceki paylaşımla üzerinden değil genel duruma ilişkin CPT neden oraya gitmedi? Bu sıradan bir şey değil ve kabul edilmez" diye konuştu. 

'HER TUTUKLUNUN HAKALRI VAR'

Yapılan paylaşımların ve söylemlerin sıradan olmadığını söyleyen Öcalan, "Madem bir şey yok aile ya da avukatların görüşmesi gerekiyor. Artık telefon da yeterli değil. Çünkü bu durumda telefonla da ikna olunmaz. Bu devletin sorunudur. Adalet Bakanı’nın her açıklaması sadece söylemde kalıyor. Yaşananlardan ve iddialardan bakanlık sorumludur. Türkiye’nin yasalarına göre her tutuklunun hakları var. Bu haklarımız yerine getirisin" dedi.


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar